David Johansson trivs nere i heta Portugal. Efter att ha nosat på en final-plats på K2 200 meter är han och Theodor Orban när en finalplats på 500 meter. Foto:

David och Theodor nosar på ny VM-final

Kanot

Det blev ingen direktplats i VM-finalen på K2 500 meter för Oxelösundssonen David Johansson och Theodor Orban, men däremot en ny chans att ta en i semifinalen på söndag. – Jag kollade lite på de andra resultaten och paddlar vi en sekund snabbare kan vi nå en, säger David.

I torsdags var duon, som vanligtvis paddlar för Brunnsviken och Lödde, bara fyra tiondelar från att nå A-final på K2 200m.

Efteråt beskrev David loppet som "kanske det bästa K2 200 meterslopp han kört".

– Det var så häftigt att slå OS-silvermedaljören från Kanada, säger han och kan fortfarande inte glömma känslan.

David är även nöjd med fredagens paddling.

– Det kändes bra. Jävligt kul att kunna prestera ett av de bästa 500-meterslopp vi gjort på ett VM.

Det var i ett av de sista racen för dagen, som den svenska duon slutade på fjärde plats, 3,78 sekunder efter den vinnande slovakiska kajaken (Erik Vlcek och Juraj Tarr). Tiden i mål, som blev den elfte bästa då alla resultat från de tre heaten lagts samman, räckte dock som sagt till en semifinalplats.

– Det känns som om jag utvecklat min uthållighet. Vi håller bra både på 200 meter och 500 och nu gick vi ju om lite folk på slutet, säger han.

Hur ska ni lyckas förbättra tiden i semifinalen?

– Vi borde öppna mer offensivt. Siktet är inställt på final.

Lördagen blir en fridag för David och Theodor där de kommer att ha tid att ladda batterierna.

– Vi ska ta det lugnt och försöka undvika solen. Vi bor på en plats nära havet så där blir det inte alltför varmt, men det är ganska hett på tävlingsområdet, mellan 25–30 grader.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

SportKanot
Relaterat