Det såg ju så snyggt ut, Gripen

KRÖNIKA

Det såg ju så snyggt ut. Med rosa skosnören spelade två av Nyköping Gripens kedjor stundtals ut Nacka.

En grymt skön och snygg gest nu när det var Rosa Bandet-insamling från alla håll och kanter.

Men just när det flöt på så bra för Albin Ivarsson Hambergs och Johan Mörnsjös kedjor första tio i mellanakten, så drog hemmalaget på sig tre mot fem. Nu missade domaren i samma svep två Nackautvisningar – så extra tufft. Man brukar inte få slå på målvakt som har blockerat puck i fem mot tre.

Men det är ändå för många egna utvisningar i fel lägen av matchen – nu när andra perioden bara ska spelas av och man ska vänta in kontringslägen till 3–0 så kommer i stället två käftsmällar till 2–2.

Till sist var det också så att Lukas Olander-Ekbäck, som själv ville till Gripen, vann målvaktskampen mot en bra

Rasmus Hedström, men inte så stekhet som i inledningen av serien. Nu var det avgörande målet just så distinkt upp i nättak nära det högra krysset – typ som man vill ha det från hemmalagets sida.

Jag sa till kollega Björn att Robin Jacobsson skulle göra det där när han fick chansen med Albin Ivarsson Hamberg och Johan Moberg i en omvaskning. Så blev det i n t e.

Det finns fortfarande för många spelare som inte riktigt är division 1-mässiga i sitt agerande. Jag vill ha Alexander Molldén-agerande i försvarsspel och saker framåt – och då var han ändå inne på båda målen. Men jag menar den där beslutsamheten. Någon tackling i första var magisk.

Beslutsamhet som när Mörnsjö fick en passning bakom sig i ett powerplay. Då stannade han upp och klippte av ett distinkt 25-meterspass på klubbladet. Mera sånt! Snabbt beslut. Pang på. Skridskoflytet innan 2–0 är påminner ju mera om unga ryssar än något man brukar få se i hockeyettan, så det är ju svårare att kopiera.

Men det behöver kanske adderas någon spelare utifrån med stor division 1-erfarenhet. Men det behöver framför allt adderas självförtroende som kan ge tillbaka det där distinkta powerplayspelet från Sollentuna hemma.

Nyköpingslaget radar upp skapliga och jämna matcher, men har trots allt inte fått med sig mera än sju poäng och har ofta äckligt disciplinerat spelande Hanviken härnäst – i Tyresö. Gripen håller kvar ett klart skapligt intresse; 835 åskådare mot rätt tråkiga Nacka är bra.

Men nu behöver både hemmapubliken och spelarna en trepoängare. Den borde ha kommit mot Nacka efter att Gripen dominerade helt och fick den där 2–0-ledning som normalt sett behövs.

* * *

Mål framåt fick man som väntat dock se i Gnesta IK:s premiär i fyran – snacka om forwardsbesättning på två kedjor...

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköping Gripen HCIshockeyKrönikaSport
Relaterat

Mest delat denna vecka