Det var deltävling nio och tio i Svenska Sprintserien som kördes på lördagen och söndagen på Björshultsbanan utanför Nyköping. En serie som lockar många förare från långt ifrån. Men att det skulle vara över 80 förare i tävlingen var inget som tävlingsledningen hade förväntat sig.

– Det var ungefär 80 startande på lördag och på söndagen var det runt 60. Så det var jättebra, mer än förväntat, vi hade räknat med runt 50-60 startare, säger tävlingsledare Hampus Juteryd.

Allt som allt tycker Hampus att det blev väldigt lyckat, bortsett från lite strul med banan på lördagen.

Artikelbild

– Vi är jättenöjda, igår var det lite torrt, det gjorde att banan gick sönder mer än vad vi räknat med. Men det var väl det enda negativa, annars var det en kanonhelg för alla.

Natten till söndagen så ordnade det till sig med banan då regnet kom.

– Vi fick göra om banan efter allt regn som kom under natten. Och det togs emot med stor positivitet, för banan blev mycket bättre, säger Hampus.

– Vi måste tacka Marcus Naessen för all hjälp vi får ute på banan, det är guld värt för oss.

Artikelbild

Det var rätt välfyllt runt Björshultsbanan under soliga lördagen.

Rent tävlingsmässigt blev det också en rätt lyckad helg från Nyköpingshåll. Rasmus Karlsson från SMK Nyköping segrade i RC super nationella max 2400cc under lördagen men deltog inte på söndagen. I samma klass blev Kjell Pettersson fyra och femma medan klubbkamraten Conny Gabrielsson blev femma och fyra.

Men bäst gick det för Hampus Lindqvist som vann på lördagen i Volvoklassen och blev två på söndagen. Med sig på pallen hade Hampus även brorsan Jimmy som blev två och trea i helgen. Deras syster Caroline Lindqvist blev även fyra på lördagen.