Sedan tidigare är det klart att norrettan med Nyköpings BIS, division 2 på herrsidan med Trosa Vagnhärads SK samt division 1 damer med IK Tun flyttas fram på grund av coronavirusets spridning. Och i stället för dubbelmöten blir det enkelserier för de bägge sistnämnda.

DM som på herrsidan även är kval till svenska cupen spelas just nu och är framme vid slutspel; en av få tävlingsverksamheter i lagsport som är i gång i dessa coronatider. Distriktsmästerskapen för både seniorer och ungdom ska, enligt Södermanlands Fotbollförbunds utskick, spelas på som planerat tills vidare.

Hur det blir med distriktets serier är inte klart ännu. Senast 10 april kommer besked:  

"Då seriestarten är senare än förbundsserierna kan beslut fattas senare och vi följer utvecklingen samt myndigheters rekommendationer och riktlinjer" skriver SöFF.

Spelarutbildningsaktiviteterna fortsätter som planerat – tills vidare – medan tränarutbildningarna är inställda fram till 15 maj. "Vi tittar på eventuella digitala lösningar för dessa", skriver SöFF.

Domarverksamheten är nödvändig för att fotbollsverksamheten ska kunna fortgå framöver. Det är därför beslutat att föreningar som vill ska kunna arrangera ungdomsdomarkurser efter kontakt med SöFF.

– Det är viktigt att vi fortsätter att röra på oss. Samtidigt ska man inte chansa. Det gäller att ha god handhygien, stanna hemma om du är sjuk och exempelvis inte dela vattenflaska, säger SöFF-ordföranden Nina Lindström.