Dolks häst sjuk - Brolins gick på plus

Lina Dolks Flyingehelg blev inte riktigt som hon tänkt sig. En trög Hatti visade sig ha drabbats av korsförlamning.

Dokki skadade sig förra veckan, under helgen insjuknade Hatti i korsförlamning. Lina Dolk har haft ganska mycket otur med sina hästar.

Dokki skadade sig förra veckan, under helgen insjuknade Hatti i korsförlamning. Lina Dolk har haft ganska mycket otur med sina hästar.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Dressyr2019-09-30 13:51

Inte en dag utan en skadad eller sjuk häst. Precis innan Flyinge och Breeders Trophy drabbades Lina Dolk av ett bakslag vad gäller förstahästen Dokki. Han skadade sig i hagen. Den här gången är det Hatti som är sjuk.

Hon har drabbats av en korsförlamning som i allvarliga fall kan leda till muskelskador. Sjukdomen beror ofta på fodervärdet, men det kan vara stressrelaterat.

Lina kände under 4-årsfinalen att stoet inte svarade på hennes hjälper, men trodde att hon var trött efter en intensiv vecka med många intryck. Så var dock inte fallet.

Trots korsförlamningen slutförde de finalen med en åttondeplats som följd med 80,35 procent. Med Lazzie slutade hon på en niondeplats med 77,35.

Stallgrannen Emelie Brolin, även hon från Sparreholm, och tävlandes för Gnesta RK, hade två hästar på plats i Flyinge. Med 5-årige Ramble On slutade hon på en 12:e plats i kvalet. Domarna gav ekipaget 73,2 procent. I finalen sedan, där programmet är svårare, fick de 73,2 igen och en niondeplats.

– Det är superroligt. Han kom till mig som hopphäst och han har varit här i ett knappt år så vi ligger lite efter i utbildningen. Därför orkar han inte riktigt, men han fick höga poäng för gångarterna, säger Emelie och fortsätter. 

– Men det här var en förbättring sedan Falsterbo där vi slutade på 15:e plats. Det är kul att ha en av Sveriges bästa femåringar.

Med Labyrinth CML slutade Emelie sjua i treåringsklassen med 82,8 procent.

Karta: Flyinge
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!