En smått besviken Jonatan Andersson tog SM-silver och siktar in sig på EM. Foto:

Dubbelt i topp från Stenbro på SM

BÅGSKYTTE

Stenbro Bågskyttesällskap tog första och andraplatsen i fält SM herrar elit genom Björn Jansson och Jonatan Andersson.

Guldet gick till Björn och Jonatan fick silvret. Att det skulle stå mellan de båda klubbkamraterna i Recurve elitklassen var ganska självklart för Jonatan.

– Vi låg så långt före resten efter första dagen. Vi hamnade i samma patrull också så vi låg lika nästan hela dagen, förutom på slutet. Jag vette fan vad som hände, det gick inte bra. Jag hade nästan räknat med att jag skulle kunna vinna, säger Jonatan.

Jonatan förklarar att pilarna satt bra första dagens 24 mål. Sedan efter halva andra dagen gick det lite tuffare.

Jonatan var även med i World Games som gick i Polen i slutet av juli. Där kom han åtta och fick en hel del erfarenhet.

– Det gick inte jättebra, men godkänt. Jag blev rätt nervös i finalen, jag kom upp mot OS-tvåan. Men jag skötte mig bra, lärde mig mycket om att hantera nervositet.

Om två veckor väntar dessutom EM i Slovenien för Jonatan. Trots att det går lite sämre i år for honom resultatmässigt så känner han sig stark.

– Vi får se hur det går. Det känns som att jag är i bra mental form och att jag gör rätt tekniskt, men något gör att jag inte prickar helt rätt. Jag ska mecka lite med materialet, hoppas få till något som fungerar bättre.

Även Mix Haxholm från Stenbro BS deltog i SM Recurve damer elit där hon blev sexa. Från Nyköpings BSK tävlade Stig Berström som blev åtta i Barebow Master 50 herrar.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Nyköpings BågskytteklubbStenbro BågskyttesällskapSportBågskytte
Relaterat