Gnestaryttaren Per Duvefelt. Foto:

Duvefelt och Garnier slog personbästa – och vann silver

DRESSYR

Det blev svenskt i topp i den avslutande küren på den trestjärniga dressyren i Sopot, Polen. Per Duvefelt med Garnier från Gnesta ridklubb hamnde på en andraplats.

Under den sista dagen i Sopot avrundande Clara Espinosa med seger i Grand Prix-küren. Tillsammans med Gordon red hon ihop 73,625 procent. På andra plats blev det mer svenskt genom Per Duvefelt och Globus Sport Garnier från Gnesta ridklubb på 68,895 procent.

– Det känns jättebra. Det var ett nytt personbästa för hästen så han gjorde sin bästa runda någonsin. Var jätteroligt och vi hade bra flyt inne på banan, det stämde bra med musiken och blev ingen större miss någonstans, säger Per.

Det blev även personbästa i Grand prix för Garnier, som haft lite problem innan tävlingen.

– Han har haft lite strul med sina framfötter innan men vi har ändrat lite på skorna. Sista halvåret har det funkat jättebra. Det är smådetaljer som har gjort jättstor skillnad. Det var som att han sprungit runt i träskor förut men nu är det i gympadojor. Formen är väldigt god men det finns fortfarande saker som vi kan förbättra.

Om några veckor är det en ny tävling och målet är tydligt.

– Nästa tävling är i mars i Finland. Det lutar åt att det blir med Garnier. Målet är att höja domarprocenten och nå upp till 70 procent. Det är saker som jag vet att vi kan göra bättre så det borde kunna funka.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gnesta ridklubbSportDressyrHästsport
Relaterat