Edis Ahmetovic tycker att laget är trygga med bollen, något som bådar gott inför premiären. Foto:

Edis ser fram emot en till säsong i TVSK

FOTBOLL

Edis Ahmetovic hade tankar på att trappa ner med fotbollen men i stället blir det en säsong till i TVSK, som har seriepremiär på lördag. – Det ska bli spännande att se vad vi klarar av, säger han.

Seriestarten närmar sig med stormsteg för Trosa Vagnhärd SK som spelar i division 3 södra Svealand. På lördag möter de Järla IF FK på bortaplan. Men för rutinerade Edis Ahmetovic är det fortfarande för tidigt att börja tänka på den matchen.

– Nu har jag kommit upp lite i ålder så man tänker inte lika mycket på det. Det blir mer att man tänker på det när helgen närmar sig. Men det ska bli spännande, helt klart, säger TVSK backen.

Under den gångna helgen hade TVSK ett genrep inför seriestarten. De tog sig an Långholmens FC och vann med 2–0. Men allt var inte helt perfekt.

– Om man ska säga så här. Det känns som vi har en grund och tar till oss det Jonte (tränaren Jonatan Hansson) har sagt till oss om hur han vill att vi ska spela. Men vi hade för lågt tempo och presterade inte på den nivån vi ska. Men grundspelet sitter och folk vet vad de ska göra, det är bara det att det ska snäppas upp.

Något TVSK kan ta med sig från genrepet är tryggheten med att äga bollen.

– Vi är ju trygga spelare med boll och är bekväma med att ha bollen i vår ägo. Vi hade ett högt bollinnehav och så har det sett ut i alla de matcherna jag har varit med i alla fall. Så det bådar gott inför premiären.

Hur kändes det för egen del?

– Det känns, haha. Jag har inte haft en ordentlig försäsong. Jag bestämde mig för att köra vidare rätt sent. Bara för en dryg månad sedan. Det är en bit kvar till toppformen men jag tror det kan bli bra. Men jag måste komma ikapp det fysiska, har inte riktigt nittio minuter i mig än. Men rent fotbollsmässigt känns det bra, där känns det inte som att jag haft något uppehåll överhuvudtaget.

Edis hade tankar på att varva ner lite med fotbollen. Men nu är han alltså tillbaka för fullt i stället.

– Det fick bli så. Det var mycket i samråd med familjen och få det att funka och sådant. Jag har haft lite brist på motivation sedan förra sommaren men det har kommit tillbaka nu. Har pratat med Jonte (tränaren) och en del grabbar som ville att jag skulle komma tillbaka. Det har varit en mindre övertalningskampanj kan man säga. Och det känns som rätt beslut.

Att han är laddad inför seriepremiären råder det ingen tvekan om.

– Jag är jättetaggad. Det ska bli spännande att se vad vi klarar av.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

TVSKSportfotboll
Relaterat