Allsvenska Onyx tog under gårdagen emot division ett-gänget Västerås IBF. Inte oväntat var det hemmalaget som styrde spelet. Den första perioden slutade mållös. Del nummer två inleddes med fart. Spelet var öppnare. I den 26:e minuten var det så dags att börja fylla i protokollet. Onyx Christoffer Ekstrand vände runt, i en position långt ut på högerkanten, och vispade in 1–0. Därefter dominerade Onyx fullständigt – och sex minuter efter ledningsmålet kunde Ekstrand utöka till 2–0. Strax före pausen reducerade Västerås, något oväntat, genom Rasmus Bergström.

Drygt tre minuter in i den avslutande perioden tryckte hemmalagets Filip Karlsson in 3–1. I det läget framstod matchen som avgjord – men det skulle bli dramatiskt. När klockan stod på 45:15 dömde domaren straff till Västerås. Joakim Kuronen lyfte snyggt in den i Oskar Viking-Tjernbergs högra kryss. Därefter dröjde det bara 34 sekunder tills samme Kuronen styrde in kvitteringen.

– De får en billig straff och gör sen ett slumpmål, men det hör till sporten. Därför måste vi vara produktiva. Det är starkt av oss att komma igen, kommenterar sportchefen tillika vikarierande coachen Tobias Palm.

Artikelbild

För kom igen, det gjorde Onyx. Slutsiffrorna skrevs till 5–3, efter Ekstrands tredje och Ekströms första mål för dagen. Ändå var varken Tobias Palm eller Jesper Ekström särskilt tillfreds med insatsen. Palm igen:

– Bakåt känns det stabilt men i anfallsspelet har vi inget flyt. Frågan jag ställer mig efter i dag är: varför vann vi inte med större marginal?