Mahmoud Eid ligger inte på latsidan i Göteborg och hans nuvarande klubb Gais som han är utlånad till från Kalmar FF. När SN-sporten kontaktade honom under onsdagskvällen befann han sig på gymmet och rutinerna var mer eller mindre som vanligt.

– Läget i Göteborg är fantastiskt. Fin stad och trevlig miljö. Mina rutiner har varit samma de senaste 3–4 åren. Träna, spela, äta och sova. Under säsong tränar man ungefär en gång per dag. Morgonträning klockan 10.30 sen har man resten av dagen till att göra lite som man vill. Det brukar bli lite extra träning samt tid med sambon och vänner.

Han blev klar för superettanklubben Gais i början av augusti det här året. Och sedan dess har både fansen och spelarna väntat på derbyt mot Örgryte.

– Läget har varit spänt senaste veckan. Redan första dagen jag anlände till Gais så var fokuset på derbyt. Allt annat än vinst var inte godkänt.

Och en vinst blev det. 3–1 slutade matchen på Gamla Ullevi inför 9129 åskådare. Det var även den första derbysegern Gais tog mot Örgryte på fem år.

– Jag tycker vi går in och kör över Öis från minut ett. Det var en fantastisk stämning och underbart att få ta tre poäng. Detta behövde föreningen, laget och fansen.

Eid kom in i hetluften i den 71:a matchminuten. Och det är i slutskedet av matchen han verkar trivas väldigt bra. Han gjorde bland annat ledningsmålet för sin senaste klubb Mjøndalens IF i den norska andraligan. Då hade han varit inne på planen i 15 sekunder efter att ha blivit inbytt i den 87:e minuten. Nu stod han för en assist åtta minuter efter att han blev inbytt.

– Det var helt underbart. Det var ett viktigt 3–0 mål, där punkterade vi verkligen matchen. Jag är hithämtad för att göra poäng så det var skönt att få visa direkt.

Du verkar gilla att komma in i slutet av matchen?

– Haha, när tränaren kräver att man ska gå in och avgöra då blir man extra triggad och vill bara in och visa. Så det var väldigt skönt.

Under januari väntar asiatiska mästerskapen i Dubai för Eid. Men redan kommande vecka åker han iväg på landskamper med Palestina.