– Jag har bana ett i första heatet, kan jag och Timo Lahti göra en kanonstart och fixa en femetta så är mycket vunnet redan där. Då bli lite skakiga, säger Linus Eklöf.

Intervjun gjordes innan Vargarna kom med sitt lag, men senast var det bröderna Jonas och Daniel Davidsson som fanns i de västarna och en nyckel till seger blir att lyckas stoppa dem.

– Vi får inte bjuda in bröderna Davidsson i matchen, då kan de ta mycket poäng. Börjar de ta starterna så kan det rinna i väg. Men samtidigt går de att få ur balans om det är motigt i början, säger Eklöf.

Han är mera säker på att Kim Nilsson kommer leverera på sin gamla hemmaoval.

– Kim är väldigt bra både i Norrköping och Nyköping, han hittar runt – och blir säkert den svåraste att slå för oss på onsdag, säger Eklöf.

– Men det är ju upp till våra heatledare att klara det. Lahti, Fajfer och Woryna har ett ansvar att ta mestadels trepoängare om vi ska vinna matchen, säger Eklöf.

Han tror också att så blir fallet.

– Ja, kan vi bara vara med i matchen in i långa pausen (efter heat tio) så är vi EXTREMT starka i de sista heaten. Vargarna har en bra trupp på papperet med fem–sex förare som har kört bra i vår, så det kommer bli jämnt – men hemma kan vi slå dem.

Linus Eklöf var formstark tidigt på våren men hymlar inte med att han har haft en rejäl svacka. I det segdragna SM-kvalet i Hallstavik gick han i alla fall vidare till finalen – och Eklöf tror sig ha fått bukt med en hel del av det som inte har funkat de senaste veckorna:

– Ja, det började riktigt bra, men sedan har det varit mycket strul med grejorna och sådant tär på självförtroendet. Men jag tror att jag är på väg att hitta tillbaka.

Vad var det för problem i stora drag?

– Flera smågrejor; problem med motorer, dålig metanol, kopplingar som brändes. Det blev mycket på en gång.

Det där med ett parti dåligt bränsle har flera förare snackat om...

– Ja, jag har också hört det, nu har vi i alla fall testkört med annan metanol i alla fall och det har gått bättre.

Så då ser du fram emot Vargmatchen då?

– Absolut, det ska ju bli kanonväder också och då är det roligt att köra den här typen av matcher.