• Rabi Elia. Foto:
  • Robert Massi. Foto:
1/

Elia och Massi kvar hos TVSK

FOTBOLLSTREAN
Att få behålla spelare som Robert Massi och Rabi Elia var jackpot för Trosa Vagnhärads SK. – Vi siktar på att vara ett topplag, säger tränaren Anders Jansson.

Ett efter ett har namnen tickat in. Trosa Vagnhärads SK hade som största mål efter den gångna säsongen att kontinuitet skulle stå i fokus i truppbyggandet och så har det blivit. Senast att förlänga: mittbacken Rabi Elia och offensive mittfältaren Robert Massi. Elia kom in innan säsongen började och Massi under första halvan av säsongen och visade gott kunnande varvat med de tidigare meriterna av elitfotboll.

– Först och främst trivs jag bra och känner många där. Det är en bra nivå, och de vill satsa och gå upp. Då vill jag vara med, säger Robert Massi.

Men med tanke på din erfarenhet av elitfotboll sedan tidigare, strävar du ändå ännu högre?

– Klart att jag vill uppåt. Men det är inte så lätt att flytta runt med familj och småbarn. Jag håller en högre nivå, men det tar tid och inte så bra lön högre upp heller. Här kan man jobba och spela samtidigt.

Hur bra kan ni bli, nu när ni alla är med från början av försäsongen?

– Vi har lag för att gå upp. Vi får prata om det när truppen är klar om vad målet ska vara, men i toppen ska vi vara.

Det var en mycket nöjd tränare i Anders Jansson som rentav tog till kraftuttryck för att beskriva sin glädje över de senaste kontraktsförlängningarna.

Trodde ni verkligen på att ni skulle få behålla sådana spelare?

– Målsättningen var den och med tanke på att de trivdes själva och ville vara kvar. Det har styrelsen skött, vi har tränare har bara sagt hur vi ville att truppen skulle se ut, säger Anders Jansson.

Med tanke på att ni har dessa spelare att krydda truppen med redan från start av försäsongen nu, då måste ni sikta högre än säsongens tredjeplats?

– Kan vi låsa alla, med tanke på säsongen som varit, så siktar vi på att vara ett topplag. Det låter riktigt stabilt redan nu, sedan får vi se under januari om vi kanske måste komplettera på någon position.

Något önskemål?

– Offensivt har vi varit starka länge, så en defensiv spelare kanske. Exakt position vet jag inte, men som kan komplettera backlinje och defensivt mittfält.

Han har inte fått några negativa besked runt truppen, men lär nog bli mer varse när TVSK återupptar träningen på tisdagen. Konstgrästräning ska prioriteras så långt vädret tillåter, men det blir ganska lugnt nu jämfört med hur det blir i januari.

Första träningsmatchen är inbokad till den 11 februari då division 2-laget Aspudden gästar Häradsvallen.