Elias Bjuhr spelar ska spela för Füchse Duisburg, ett lag i tyska tredjeligan – som har stora ambitioner att gå upp. Tiden efter den andra sejouren tillbringades i Östersund och Lillehammer. Foto:

Bjuhr är klar för tysk klubb

Hockeytvåan
annons

Elias Bjuhr blev efter två långa vändor i Nyköping har blivit publikfavorit i stan där han har istränat. Men Bjuhr har letat utländsk klubb och på onsdagseftermiddagen blev det påskrivet och klart.

Du noterade nått om klubb med rävsymbol på Twitter, är du i Tyskland då...?

– Ja, det stämmer, hos en som det har visat sig jäkligt seriös klubb in tyska tredjeligan i Duisburg, som heter...Füchse Duisburg. Jag skrev på kontraktet bara för en timme sedan

Skönt att äntligen ha klart med arbetsgivare för närmaste halvåret?

– Ja, det var på tiden så det var jävligt skönt. Nu måste jag visa att jag räcker till för en tröja här också för det verkar vara hård konkurrens. Visst, kontraktet är menat att gälla hela säsongen, men klubben har rätt att bryta i slutet av oktober. De vill väl se vad det är för kille de har fått hit...

...och vad har de sagt att du ska användas i för roll?

– De verkar vara rätt på det klara med vad jag är för spelare. Jag ska jobba hårt, riva och slita och göra "fula" mål.

Vad har Füchse Duisburg som lag för ambitioner?

– Verkar solklart, gå upp. De satsar väldigt hårt och har egentligen alla resurser att göra det. Sedan måste man förstås få till laget också, men jag är imponerad av vad jag har sett av klubben och ordningen här hittills.

Nyköping Gripen ville gärna ha dig på korttidskontrakt men så blir det inte nu alltså?

– Nej, jag trivs alltid skitbra i Nyköping men jag var ju öppen med att siktet hela tiden ett äventyr på heltid utomlands i vinter – så jag är jäkligt tacksam för att jag fick köra med dom. Kul också att träffa gamla bekanta.

Vad tror du om Nyköping i hockeyettan?

– Det är ett ungt lag, men de kommer att vara hungriga nått jävulskt. Jag har ju sett att det finns skills och fart.

Behöver de värva ett par rejält rutinerade spelare innan seriestarten den 17 september?

– Nja, det vet jag inte, får de ihop gruppen ska det kunna lösa sig utan någon sådan värvning. Sedan kan ju inte de runt omkring förvänta sig allt för mycket första säsongen efter återkomsten. De ska inte känna någon press och då kan det gå bra.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Gripen HCHockeyIshockeySport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka