Förra årets upplaga av Nyköping Night Trail blev en succé. Hela 170 lag genomförde nattloppet.

– Alla var så glada när de kom i mål. Det blev större än vad jag trodde och ingen var negativ, säger Emil Clashammar, 12 år, och hans jämnåriga kompis fyller i.

– Vi fick bra feedback och alla tyckte det var roligt trots att det var kallt och blött, säger Ludvig Hedin.

Artikelbild

Ungdomarna i Nyköpings OK arrangerar Nyköping Night Trail i år. I fjol blev det succé, och allt talar för att det blir det nu också.

I år ser det ut att bli ytterligare en succé. I torsdags var det drygt 100 anmälda, vilket var mer än samma tidpunkt föregående år. Något som uppskattas av ungdomarna från Nyköpings OK som arrangerar loppet.

– Det är kul när fler vill vara med. Det är många som sitter inne vid datorn och jag tycker att det är roligt att många vill testa på att vara ute i naturen i stället. Om man inte gillar det så har man i alla fall testat på, säger Cajsa Alenius, 12 år.

Och vad man vill uppnå med evenemanget är glasklart.

– Målet är att fler ska komma ut och att man ska tycka att det här är roligare än att sitta inne vid datorn hela tiden, säger Adele Palmqvist, 12 år.

Men det handlar inte bara om att springa, det är mycket mer än så.

– Vi har massa olika hinder. Bland annat så har vi tänkt göra ett Avicii-hinder som är upplyst och där man ska dansa i några sekunder till Aviciis musik. Det ska vara så galna hinder som möjligt, inga vanliga, säger Ludvig Hedin.

– Det ska vara kul. Det är lite mer lek och det får ta hur lång tid som helst. Det är ingen tidtagning och man får välja när man ska starta. Sen springer man inte ensam, man gör det med en kompis. Då blir det mycket roligare, säger Adele Palmqvist.

I år har ungdomarna planerat och fixat allt helt själva, något som de lärt sig mycket av.

– Vi har ringt runt till sponsorer själva och filmat och redigerat för att locka fler deltagare. Det är kul. Vi bygger upp gemenskapen och man blir bättre kompis med alla, säger Cajsa Alenius.

Framtidsplanerna är stora.

– Målet är tusen lag i framtiden, säger Ludvig Hedin.

– Eventet ska bli större och större för varje år. Sen ska det vara det största eventet i Nyköping, säger Emil Clashammar.