I alla fall om utvecklingen, där Holmer i år var trea på U23-VM, fortsätter. Nyköpingskillen är, liksom Isak Öhrström som fanns med i Rio med Holmer som reserv, en kandidat redan till Tokyo-OS 2020. Men när han nu äntligen får stöd som kan möjliggöra en nödvändig heltidssatsning så är grundmeningen att det ska räcka ända till Paris 2024.

– Det är upp till dem hur länge som jag kommer få behålla stödet. Men chansen finns ju att det blir ända till Paris-OS och det som är klart är att jag har det från nu. Precis exakt vad det betyder får vi se vartefter, men det är klart att det kommer att bli skillnad. Sedan är det ju roligt och ger ökad motivation redan nu, säger Holmer.

Sju av namnen – fyra friidrottare, en kanotist, en kanotslalomutövare och en skeetskytt – får ekonomiskt stöd med mål att prestera som bäst i Paris. Fem av idrottarna – två seglare, en hoppryttare, en karateutövare och en bordtennisspelare – får endast stöd över Tokyo om mindre än två år.

Det är resultaten under året samt tester på Bosön på senhösten som ligger till grund för SOK:s bedömning. I den exklusiva gruppen på sju idrottare som får stöd till 2024 finns också Martin Nathell, som har pluggat på Kanotgymnasiet i Nyköping och efter sju år i på östkusten just flyttat tillbaka till Ängelholm.

– Det var himla roligt med honom också. Vii har varit med om så mycket tillsammans eftersom vi gick i samma klass på KG i Nyköping och är lika gamla. Nu var det ett tag sedan vi sågs men det lär ju bli gemensamma tester och så med SOK nu. Kul!

Från att tidigare fått enstaka bidrag till tävlingar får Holmer nu tillgång till hela SOK:s stödprogram med experter inom flera olika områden.

– Ja, precis, en del av stödprogrammet ligger i sådana resurser.

Innebär det ekonomiskt att du kan köra heltid nu som dina toppkonkurrenter?

– Det återstår och se, i huvudsak är det aktivitetsbidrag – men vi är ju ute nästan hela året på träning och tävlingar så det är klart att det blir stor skillnad. Sedan kan man därutöver söka stipendium, men jag vet inte riktigt hur det ser ut.

– Sedan tycker jag om mitt jobb, men det är klart att längre jobbperioder gör det svårare att få till träningen och därmed göra resultat.

Lägger du om träningen redan i januari och februari nu?

– Jag måste vänta med att spika det tills jag vet vad som gäller. Jag hade oplanerat att lämna Sverige i mitten av januari och lägga ett läger i Österrike och ett i Spanien.