• Yevgeni Makhteienko är en ukrainsk tuffing som letar ett avgörande slag. Första gången han var i Nyköping sänkte han Skoglund med ett leverslag – nu hade han det rejält jobbigt. Foto:
  • Belåten tränare: Johan Skoglund. Foto:
  • Då är det färdigsparrat för en Erik Skoglund i grym form... Foto:
  • ...som nu "bara" ska hålla sig frisk och gå ner lite mera i vikt. Foto:
1/

Erik Skoglund imponerade mot tuff ukrainare

Boxning
annons

Erik Skoglund har sparrat klart inför diamanttitelmatchen mot Callum Smith i Liverpool den 16 september. Vi kollade läget med tränaren Johan Skoglund – som är imponerad.

– Det är skönt att sparringen är avklarad. Då är skaderisken över. Den stora utmaningen är att hålla sig frisk med ett fullspäckat schema och många möten under veckan i Liverpool, säger Johan Skoglund.

– Sedan är det koll på vikten och så får Angelica (Sjöstedt, sambon) laga egen specialmat på hotellrummet hela veckan. Erik kan inte gå ut på restaurang och äta.

Han fortsätter också med två pass även under fredagen innan man lättar på träningen betydligt med bara lite rörlighet. Den andra av fyra (!) invägningar ska klaras av innan Team Skoglund drar till Liverpool via Manchester på söndag – och undviker därmed risken för eventuell pilotstrejk hos SAS.

Känns det jobbigt att behöva tänka på vikten varje dag och träffa en massa folk?

– Nu är ju inte nästa vecka en semestervecka i min kalender, så det får jag ju köpa. Det är klart att jag hellre hade bott kvar i Nyköping lite längre haft en lite kortare lista med saker att göra på grund av infektionsrisken. Men kroppen brukar kunna hålla bort det mesta. Däremot blir man ofta sjuk direkt efter match, säger Erik Skoglund.

Pappa Johan har hela 112 ronders sparring under de sista åtta veckorna att analysera i allmänhet och de 16 sista mot tuffa ukrainaren Yevgeni Makhteienko i synnerhet. Först ett genrep över tio ronder i måndags och så så körde Skoglund över motståndaren i sex ronder.

– Erik har aldrig sett så här bra ut varken fysiskt eller tekniskt. I måndags sa jag att det var fantastiskt. I kväll sa jags att jag är imponerad – och det är inte så ofta jag blir det, säger Johan Skoglund.

Vad är det mera konkret som imponerar på dig?

– Han är snabb, rörig och tillräckligt avslappnad för att vara distinkt utan att ta i. Han är påpasslig och ruggigt snabb defensivt också, vilket blir extremt viktigt mot Callum Smith.

– Han flyter med hela tiden och jobbar med fotarbetet. Jättebra!

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Erik SkoglundBoxningSport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka