– Det var väl tre säsonger sedan jag stod... Eller jag har ju varit med i gubbiorerna lite. Men så hade de två sjuka keeprar i går och frågade om jag ville vara med, berättade Joakim Eriksson.

Hur var det då?

– Det var kul! Kul när det går fort, jag har alltid gillat att ha mycket att göra. Visst, vi förlorade med 1–3, men det kunde ha dragit iväg mer om jag inte hade haft lite tur.

Artikelbild

| Joakim Eriksson, GIK-målvakt.

Gnesta IK inledde matchen bra mot serieledande Spaif/JSK, men någon utdelning kom aldrig. I stället tog gästerna ledningen kort före första pausen. 0–2 kom också under en för Erikssons del riktigt svettig andraperiod, innan Morgan Söderström tröstmålade. Närmare än så kom aldrig GIK. I stället fick Spaif/JSK, anfört av gamle storspelaren Christoffer Blid, dra ifrån i toppstriden.

– Surt. Riktigt surt. Men man vinner inga matcher om man inte gör mål, sa tränare Björn Carlsson, som fick se sitt lag skjuta mer i stolpe och ribba än innanför ramen.

30–35 i skott och bara fyra mål talar om två riktigt bra målvakter.

Dessvärre för GIK:s del innebar denna förlust och Spångas seger mot Flemingsberg att man nu har fyra poäng upp från nedflyttningsplats och bara sex poäng kvar att spela om. Båda återstående GIK-fajterna går i bortahall, först mot ett troligtvis omotiverat Rimbo på fredag och sedan i bästa fall en riktig sexpoängsrysare mot Flemingsberg.

– Nu måste vi ha tur med resultaten och göra vårt jobb. Det är vi får fokusera på, först träning på torsdag, avslutade tränare Carlsson.