Ella Littorin och C-ponnyn Pigalle hoppade högt i helgen. Foto: Ida Lindemann

Ett pet och medaljchansen försvann – Ella nöjd ändå

Hoppning

Vagnhäradstjejen Ella Littorin slutade på sjunde plats vid helgens SM-tävlingar i Helsingborg med sin C-ponny Pigalle. Det bästa mästerskapsresultatet hittills för ekipaget.

Är du nöjd?

– Det känns bra, lite surt kanske med tanke på att jag inte fick hoppa om medaljerna.

Jag såg att det var ganska många som fick just fyra fel. Rev ni samma hinder?

– Nej inte riktigt, men det blev en hel del rivningar på hinder ett, två och tre vilket är ganska ovanligt. Men hindren kom snabbt i början så det gällde att vara med direkt. Vi rev nummer två, en oxer. Det var bakbommen som föll. Det var helt mitt fel.

När jag pratade med dig för ett år sedan hade du bara haft Pigalle i några månader, hur är han nu?

– Jag har hittat knapparna på honom så ridningen är mer stabil. Det tar alltid ett tag innan man lär känna en häst. Hans styrka är att inget hinder är för högt för honom. Det är en sådan häftig känsla att sitta på honom.

Vad händer nu?

– Pigalle ska få tävlingsfritt till nyår, jag kommer i stället att rida min D-ponny och min försäljningsponny. Jag har alltid en försäljningsponny på gång.

Du tänker alltså på hela konceptet, inte bara ridningen i sig?

– Ja, jag vet att jag inte kan få allt jag pekar på. För att kunna betala mina träningar så håller jag träningar åt andra och så har jag alltid en försäljningsponny i gång. Sen vet jag att jag måste sälja mina båda ponnyer för att ha råd att köpa en bra häst så småningom. Även om de är mina bästa vänner är de ett redskap i min satsning också.

Så när går du över till stor häst?

– Jag får fortsätta tävla internationellt med Pigalle nästa år också, en dröm vore att få starta i NM, sen får vi se.

I Helsingborg ställde även Anna Hästbacka från Västerljung upp. Hon slutade på 27:e plats med D-ponnyn Veni Vidi Vici i finalen efter att ha fått nio fel. I uppvärmningsklassen var de dock felfria.

Läs också

( 4 st )

Läs mer om dessa ämnen

VagnhäradHoppningSportridsport
Relaterat