Ex-bissaren bytte upp sig i superettan

Efter ett succéår i Umeå är Samuel Kroon klar för tre år i klassiska Halmstad BK. Kroons tro på HBK som klubb vägde över.

Samuel Kroon, som inte ville spela vidare i Bissarna som ytterback, har via en succétid i Umeå FC hamnat i Halmstad Bollklubb.

Samuel Kroon, som inte ville spela vidare i Bissarna som ytterback, har via en succétid i Umeå FC hamnat i Halmstad Bollklubb.

Foto: Sandra Nordin

Fotboll2019-11-20 11:55

Succésäsongen som Samuel Kroon haft med Umeå FC i division 1 gav utslag, klubben säkrade uppflyttning till superettan via kval och Kroon själv gjorde nio mål på 27 matcher. Ryktesvägen har SN-sporten redan placerat förre Nyköpings BIS-spelaren i Halmstad. 

– Det som övervägde var tron på Halmstad som klubb, att klubben troligtvis tillbaka snart i allsvenskan. Jag hade redan bestämt mig, så jag hann inte få något förslag från Umeå, men det sportsliga är viktigast, säger Kroon till SN.

Kroon avslutade tre säsonger i Bissarna som offensiv yttermittfältare, men hade provats som ytterback – och klubben ville bara ha kvar honom som vänsterback.

Hur ser HBK på dig?

– De ser mig som en spelare med hög utvecklingspotential som samtidigt ska in och leverera på högsta superettannivå direkt

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!