Lägret arrangeras av IFK Nyköping och Nyköpings BIS Friidrott där ungar väljer sin huvudidrott som fotboll eller friidrott som de utövar på förmiddagen. På eftermiddagen finns chans att testa andra, lite mindre sporter. En av de sporterna är fäktning som finns på plats i lägret genom Nyköpings Fäktkubb.

– Det är bara roligt. Kul att så många barn vill testa på, vi har haft runt 50 barn som testat över tre dagar, säger ledare Christian Nyberg.

Det är första gången på några år som fäktning finns med på sportlägret. Christian säger att det är bra, de får visa upp sig och förhoppningsvis lockar det några barn att börja fäktas mer regelbundet.

Artikelbild

Christian Nyberg från NFK hjälper åttaåriga Ivar Wallin få på sig sin skyddsjacka.

– Förhoppningsvis fångar vi någon som tycker att det är roligt och har en ledig tid på måndagar och kan komma och fäktas med oss, säger Christian.

En som blivit intresserad av fäktning är tioåriga Julia Lennstring som testar fäktning för första gången på torsdagen.

– Jag tycker att det är väldigt roligt, men samtidigt är det lite läskigt för jag körde mot en av mina kompisar och jag vill inte göra illa honom, säger Julia.

Men den överhängande känsla Julia tar med sig från prövotiden med fäktning är känslan av att hålla i svärdet.

Artikelbild

– Jag tycker om känslan när man håller i svärdet, man får väldigt mycket självförtroende. Man känner ett inre mod som man vanligtvis inte känner.

Julia berättar att hon kunde tänka sig fortsätta med fäktning, det gjorde även Ivar Wallin som tycker att fäktning är på andraplats bakom friidrott när det kommer till hans favoritidrotter.

Artikelbild

Julia Lennstring tyckte fäktning var en rolig sport, något hon kan tänka sig fortsätta med. Här med ledare Christian Nyberg.

– Det är jätteroligt, när man fäktar så är det kul att man får känna hur den andra kämpar. Sen är det bra att man inte gör illa sig, det känns typ inget, säger Ivar Wallin.