Johan Damstedt.

FBC värvar åter från Onyx

Innebandy
annons

FBC Nyköping fortsätter att värva in spelare från Onyx andralag. Senast i raden att bli klara är backen Johan Damstedt och centern Felix Elb. Och fler kan vara på väg.

FBC Nyköpings nye tränare, innebandyprofilen Ari Ruohonen, har inte svårt att hitta superlativ när det gäller de senaste förvärven.

– Han skjuter som en häst, har otroligt hårt skott, säger Ari om Johan Damstedt.

Som lokal innebandyfantast har han naturligtvis haft bra koll på Johans karriär. Det är dock någonting annat än skottet som han främst vill lyfta fram.

– Johan är en ledare på plan, en dirigent i försvaret.

21-åringen gjorde nio poäng på 14 spelade matcher i Onyx H2-lag förra säsongen.

– Jag ser honom som både en defensiv och offensiv back. Jag vill gärna se honom mer offensiv än han har varit.

Felix Elb producerade mer än det dubbla av vad Johan Damstedt gjorde i Onyx H2 förra säsongen. 19 poäng på 15 matcher blev det från 22-åringens klubba. Men så var han också anfallare.

– Jag ser Felix mest som center. En center som även måste lära sig att det också är försvar som gäller.

Offensivt ser Ari få svagheter.

– Han har ett otroligt spelsinne, är irrationell. Han träffar också oftast mål med sina skott. Det gör honom till en ganska vass målskytt.

Felix och Johan blir spelare tre och fyra som går från Onyx andralag till FBC Nyköping. Sedan tidigare är Martin Cederin och Pontus Eriksson klara. Och fler kan det bli. Onyx har själva antytt att Simon Nilsson också är på väg. Ari Ruohonen vill dock inte kommentera detta.

Läs också

( 10 st )

Läs mer om dessa ämnen

FBC NyköpingOnyxAri RuohonenInnebandysport
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka