Tjejerna i Mockingjays, som ställde upp i seniorklassen nivå 2, firade deltagandet med en glass i hamnen under söndagen. Alla är glada och nöjda med sin insats.

Men resultatet var så klart lite av en besvikelse.

– Det var lite chockande. Vi har kämpat hårt som lag och med varandra, men vi är i varje fall nöjda med prestationen, säger Nathalie Karlsson i Mockingjays.

Vad som hände var att domarna drog bort poäng från laget eftersom de inte såg greppet på det bygg som var längst bak i en av grupperingarna.

– Vi visste att vi höll henne i fötterna, men vi kunde inte bevisa det, säger Nathalie.

– Det fanns ingen kamera som filmade bakifrån och framifrån skymde ett annat bygg. Vi protesterade mot domslutet men det var egentligen bara vårt ord mot deras så det var inte så mycket att göra åt, säger Isabell, som tränar laget tillsammans med Idun Braun.

Hade domarna sett vad som hände hade Mockingjays tagit en bronsmedalj. Men tjejerna är ändå noga med att poängtera att de inte tar prestationen från de som faktiskt blev trea i klassen.

Redan nästan helg börjar uttagningarna till höstens trupp.

– Då hoppas vi att det kommer mycket folk så att vi kan bilda många lag för i höst ska vi köra på som vanligt. säger Isabell.