På de nio specialsträckorna (SS) över 98 km med såväl Superstage (SS 1 och 2) som Power Stage (SS 8) åktes det riktigt fort för

Pontus och Hampus. Slutresultaten var riktigt imponerande i JSM. Pontus blev trea i sin klass, trimmat 2WD, med tiden 59.36.2. Han var distanserad av vinnaren Pontus Lönnström med 1.04.8 minuter.

Tvåan Simon Karlsson var 15.8 sekunder före 24-årige Pontus, som höll en jämn placering som trea under alla nio SS utom efter tvåan, där han var femma.

På SS2:s kortbana 7380 meter i Superstagen fick SMK:aren problem med motorn, som bara gick på tre cylindrar. Förlorade tid, men hann åtgärda det mekaniska felet till omstarten på lördag morgon. På SS5 och avslutande Power Stagen förlorade han 30 och 15 sekunder och därmed möjligheten till en andraplats. I JSM totalt inför epilogen har han en silverplats, 39 poäng efter ledande Lönnström med 139,5 poäng.

Yngre brodern Hampus, som gör sin första JSM-säsong i rally, tävlar i otrimmat 2WD med sin Peugeot 208. Han visar ingen respekt för sina mer erfarna kollegor utan gasar på för fullt med skicklig manövrering.

Han var i topp i sin klass under de tre första SS efter suverän körning bl.a. på Garnisonens tuffa underlag av halkig asfalt, betong och gatsten.

Därefter behöll han sin andraplats in i mål - 19,3 sekunder efter vinnaren. Totalt i JSM avancerade han från fjärde till bronsplats i sin klass med sina 80 poäng. Elva poäng upp till tvåan och ointagliga 48,5 till guldplatsen.

SMK Nyköpings Jonna Eson Brådhe placerade sis som trea i SM-klassen otrimmat 2WD – en ordentlig framgång, som tog henne till en sammanlagd tredjeplats i klassen med sina 44,5 poäng.