Fina placeringar för Oxelösunds JK

Oxelösunds JK har haft fina framgångar vid stora tävlingar både i Finland och Polen. Allra bäst lyckades 13-årige Jakob Ivarsson.

Från höger: Jakob Ivarsson, Adam Clevhult, Herman Blixt och Fredrik Eriksson vid mattan i Polen.

Judo2019-11-07 16:00

Ett guld, ett silver, två brons och en femteplats. Det blev OJK:s fina resultat totalt vid tävlingarna XI Memorial Judo im. Jigoro Kano i polska Poznan samt Finnish Open i finska Åbo.

Guldet fixade Jakob Ivarsson i klassen P13 -31 kilo i Poznan. Unge Ivarsson dominerade mattan och tog sig till final via tre raka vinster på kast. I finalen väntade en polack. Matchen var över på runt 25 sekunder. Då fick Ivarsson in ett matchvinnade bakåtkast.

Silvermedaljen tog Herman Blixt M-66. Han vann en match och förlorade en match. Adam Clevhult tog brons i M-81 efter två vinster, kast och fasthållning, samt en knapp förlust. Även dessa medaljer togs i Polentävlingen.

Denise Malmsten åkte tillsammans med judogymnasiet till Finnish Open. Hon fick en bronsplats i klassen G18 -70 kilo efter tävling där alla slog alla. Denise vann totalt fyra matcher, bland annat mot slutsegraren Maya Ribeiro Novais. Men då Denise föll mot en annan svenska som i sin tur föll mot Ribeiro Novais missade hon silvret med liten marginal.

Benjamin Gonzalez vann sina två första matcher i Polen. I semifinalen hamnade han i tidigt underläge mot en ukrainare. Trots fina kastförsök lyckades han inte komma ikapp. Det blev sedan förlust även i bronsmatchen. Benjamin slutade femma.

Gonzalez har sedan även hunnit med en tävling i Trollhättan. Där gick han upp en viktklass till -66 kilo. Efter två vinster och en förlust var han klar för bronsmatch. Där blev det vinst.

Benjamin Gonzalez på pallen vid tävlingen i Trollhättan.