Det var totalt 99 båtar som kom till start i årets Seapilot2star i mycket bra förhållanden. Snabbast och först till Visby var den största båten Nirvana Ice 7 en Felci/Ice 52 med Marcus Dennerstedt och Anders Frisk. Det tog 8 timmar och 47 minuter över från Oxelösund.

Gruppledning för Funny Too med Anders Mathson från Trosa Båtklubb som skeppare – och den båten brukar ligga bra till i totalen år efter år.

Flera "klassiker" när det gäller Seapilot2star är också bra framme i sina klasser i skrivande stund. Två lokala klasstvåor kunde också noteras:

Juninatt är en Dehler 38 som seglas av Nyköpings SS-duon Bernt Eklund och Clas Åke Johansson.

Doris är en Dehler 34DD, också den från NySS. Den seglas av Stefan Kindeborg och Björn Hultgren.

Emely Hagen och Jeanette Johansson från SN:s förhandsreportage ser ni ovan i sin rätt avancerade Beneteau Figaro 2 med rött segel. De gjorde en mycket bra start i sin start grupp och var femma i sin klass, 31:a totalt, just nu när 75 båtar hade gått i mål.

Tidigt på tisdags går färden mot Oskarshamn där grundplanen är rundningsmärken vid Västervik och så runda mytomspunna Blå jungfrun. Det återstår att se om vindarna tillåter den långa banan. Det kommer att börja blåsa framåt kvällen men innan dess ser det ut att bli kring fyra sekundmeter...