Förlust, men en poäng till NSK

Nyköpings SK tog med sig en poäng hem från Värmland under lördagen. Matchen mot Grums slutade 3-4 i sudden. "Surt" säger NSK-tränaren Fredrik Mälberg.

Oliver Ödman-Hadzinikolic gjorde NSK:s tredje mål i mötet mot Grums.

Oliver Ödman-Hadzinikolic gjorde NSK:s tredje mål i mötet mot Grums.

Foto: Peter Sonander / S-Bilder

Ishockey2019-11-16 19:13

NSK är inne i en tuff serie matcher just nu. Fem matcher mot topplagen i division 1 västra. Nyköping hade innan lördagsmatchen inte plockat några poäng mot vare sig Borlänge elelr Mariestad, men mot Grums var det nära en fullpoängare.

– Det är därför det känns så surt. Killarna kämpade och slet verkligen i dag, vi hade minst två tre bra chanser till i första och andra perioden och så får vi bara med oss en poäng, säger Fredrik Mälberg.

Grums tog ledningen i matchen efter drygt fem minuter spel, sedan kvitterade NSK i powerplay genom Marcus Linderborg. Lucas Gustavsson såg till att Nyköpingslaget var i ledningen med 2-1 i periodvilan. Andra perioden blev mållös och 1.43 in i sista perioden satte Oliver Ödman-Hadzinikolic 3-1 till NSK. Då såg det verkligen ut som om NSK var på väg mot en seger.

– Men vi straffas av utvisningar och felmarginaler. Vi får en man utvisad precis i slutet av matchen (Marcus Lindblom) och de kan kvittera till 3-3. I sudden sedan drabbas vi av en utvisning till och de kan göra 4-3. Det är lite synd att domarna inte går på mer känsla där. Hade de haft samma nivå matchen igenom hade vi haft utvisningar i varje byte.

Grums 3-3-mål studsade dessutom på Daniel Fahlström i NSK-kassen och in.

– Det är det som är lite jobbigt nu. Motståndarna kan göra enkla mål medan vi får kämpa för varje litet mål. Men det är en lång säsong och när det vänder för oss....ja då blir vi farliga, säger Fredrik Mälberg.

Karta: Grums
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!