Första förlusten för TVSK – och tunga skador

Fotbollstrean

Ett sent i första och ett tidigt i andra – baklängesmål gånger två alltså – blev Trosa Vagnhärads fall i lördagens bortamöte med nykomlingen Syrianska Eskilstuna. Och som inte det vore nog fick två värdefulla startspelare lämna under matchens gång.

Därmed hamnade första förlusten i seriespelet 2018 på kontot. TVSK inledde ju med 2–0 borta mot Järla följt av 5–1 hemma mot Enhörna.

– Det gick inte att känna igen oss, sa assisterande tränaren Fredrik Adolfsson efter fyra mål i baken på Tunavallen i Eskilstuna.

Tillvaron förenklades knappast av det faktum att allsvenskt meriterade mittbacksklippan Rabi Elia tvingades lämna redan efter 20 minuters spel.

– Det högg till i ljumsken. Han är nog borta i minst tre veckor, suckade "Vecka".

Och inte långt efter detta fick rutinerade Edis Ahmetovic ge vika för känning i baksidan av ena låret.

– Vi hade behövt ha 0–0 in i paus. Men det blev lite ostrukturerat med dubbla skador i backlinjen, kände Vecka, som fick se hemmalaget ta ledningen i matchminut 42.

Motgångarna avtog knappast efter sidbytet. Måltjuven Sasa Plavsic, med förflutet på superettannivå, höll sig framme och ordnade 2–0 i 55:e minuten. Då kom av bara farten 3–0 i den 58:e.

– Hatten av för dem, de vann rättvist och var mycket hetare än oss och skapade mer, sa Vecka, som räknade till en bra bortachans för Miguel Osorio Lopez.

Men de bestående intrycken efter slutsignal var uppträdandet i de egna leden.

– Vi hamnade fel i positionerna och vann inga dueller. Vi var inte alls med mentalt.

Karaktärstest framöver, och läropengar?

– Ja, det är helt sant.

TVSK hade – talande nog för den undermåliga insatsen – sin främste aktör i rutinerade målvakten Mikael Lindgren.

– Det säger tyvärr allt. Han gör flera riktigt bra räddningar, sa Vecka, som alltså får räkna bort Ahmetovic och Elia under en tid framöver.

Läs mer om dessa ämnen

Trosa Vagnhärads SK