Han har länge dominerat sin årskull i Sverige, framförallt i favoritgrenen slalom. Det enda som fattades var att ta det där SM-guldet mot seniormotstånd. I helgen som gick så gick gulddrömmen i uppfyllelse.

– Jag är oerhört nöjd med helgens tävling. Jag är även väldigt nöjd med min prestation i hopp och trick, som jag gick till semifinal i. Det blev väldigt mycket åkande eftersom det var både kval, semifinal och final. Så jag är ganska trött just nu, säger Jakob Bogne.

Men till skillnad från U21-SM där Jakob tog ett övertygande guld för drygt två veckor sedan så fick han bra mycket mer motstånd den här gången.

– Jag behövde åka väldigt bra för att ta guldet för han som kom tvåa körde riktigt bra i finalen. Jag var tvungen att prestera på topp. Väldigt skönt att det gick hela vägen, säger Jakob.

Men han tycker ändå att nyckeln till att han tog hem SM-guldet var att fokusera på sitt eget åk i stället för att tänka på andra åkare.

– Jag höll mig lugn genom åkningen, jag tänkte inte för mycket på vad de andra hade gjort tidigare.

Nu väntar ett kort tävlingsuppehåll på två veckor innan det är dags för tävling på hemmaplan för Jakob då Gästabudstrofén i Nyköping hålls. Men det är i september Jakob ska vara i högform igen, när EM drar i gång.

– Nu blir det hem och ta några dagars vila innan det är dags att ge sig på det igen och göra sig redo inför EM.