Robert Aldén, sektionschef på Arbetsmiljöverket, har tidigare sagt att det var korrekt att anmäla händelsen med hänvisning till att det uppstått i samband med Skoglunds yrkesutövning.

Därefter har ärendet vållat Arbetsmiljöverket en hel del huvudbry, med tanke på idrotten det rör sig om. Nu ser det dock ut som man påbörjat ett första steg i processen.

– Vi kommer troligen göra en inspektion där vi åker och träffar vederbörande, eller att vi faktiskt begär in en utredning, säger Robert Aldén.

Han fortsätter:

– Man har en utredningsskyldighet som arbetsgivare när det har inträffat en arbetsskada, att man tar upp lite bakomliggande orsaker och vad man eventuellt kan göra för att förebygga det framöver.

När inspektionen och/eller utredningen är gjord kvarstår dock frågan – vad händer efter det?

– I det här läget så blir det ju extra speciellt när det handlar om kampsport. Jag kan inte säga att jag vet vad vi ska göra med det därefter. Vi måste ställa det mot frivilligheten i idrottsutövandet kopplat till att man ändå driver detta som ett bolag, säger Robert Aldén.

Hur lång process kan det tänkas vara tal om?

– Ska jag vara helt ärlig så kan jag faktiskt inte svara på det. Om vi säger som så att vi begär in en utredning, så måste det ställas i paritet till vilken möjlighet han har och under vilken rimlig tid han kan få på sig att titta på det.

Arbetsmiljöverket förklarar vidare att man har förståelse för det som Skoglund går igenom.

– En inspektör kommer få ärendet tilldelat sig, och vi kommer säkert samråda och komma fram till ungefär vilken tid vi begär att anmälaren ska svara på. Sedan kan det ju vara så att han hör av sig och säger att han inte hinner, beroende på det här och det här, och det finns ju omständigheter i det här fallet som gör att vi tycker det är helt okej, säger Robert Aldén.