Fortsatt motigt för TVSK

Fotbollstrean

Trosa Vagnhärads SK befinner sig i en avgrundsdjup formsvacka. Femte raka förlusten var ett faktum efter 0–4 (0–1) borta mot tabelltvåan Enhörna.

Topplaget Enhörna har fått se sig slagna vid ett tillfälle sedan seriespelet drog i gång. Det var när de gästade Häradsvallen för sammandrabbning med just Trosa Vagnhärad. Där och då segrade hemmalaget klart och tydligt med 5–1.

– De har ju en bra elva och en bra trupp. De har fått var skadefria till skillnad från oss, sa TVSK:s assisterande tränare Fredrik Adolfsson efter lördagens returmöte.

Ja, Adolfsson och tränarkollegan Jonatan Hansson hade inte så mycket att jobba med. Nyckelduon Robert Massi och Sagvan Abdulsatar går alltjämt skadade. Eric Ackon har pausat sitt kontrakt med klubben i och med en fotskada och Miguel Lopez har av privata skäl valt att hoppa av. Bland annat. Den ack så viktige men ack så skadebenägne Rabi Elia, med allsvensk rutin, fanns den här gången med i startelvan men den fick han lämna illa kvickt.

– Hans baksida lår gick (igen) efter tio minuter.

Trots detta visade TVSK upp en stark figur under första 45.

– Där gör vi en bra insats. De har två lägen och gör ett mål medan vi har fyra–fem. Där visar vi lagkänsla och krigarinställning, tyckte Adolfsson.

Enhörna hade 1–0 att gå på inför den andra halvleken, som inte var så mycket mer än minuten gammal då mål nummer två kom.

– I andra är vi inte med för fem öre, sa TVSK-ledaren, som också fick se anfallsnyckeln Aday Kaplan gå sönder (baksida lår).

På de sex senaste seriematcherna har TVSK mäktat med ett enda mål framåt. Kombinerat med 14 insläppta. 12 maj kom senaste vinsten efter 2–0 borta mot Älta. Att uppehållet kommer lägligt för Trosa Vagnhärad får ses som ett understatement.

– Uppehållet kommer jättelägligt för oss. Det borde kommit för fyra–fem veckor sedan, avslutade Adolfsson, som inte utesluter ett eller annat nyförvärv till återstarten.

– Vi har lite krokar ute i alla fall.

Extra plus i kanten efter Enhörnamatchen kan ges till Joel Allard, född 2002, som startade på innermittfältet.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa Vagnhärads SKSportfotboll
Relaterat