Pontus Holmström som tidigare spelat som forward har under försäsongen fått agera mittback.

Målkungen Pontus Holmström omskolas till mittback

FOTBOLL

Pontus Holmström som tidigare spelat som anfallare i Oxelösunds IK har under försäsongen spelat mittback. Inför seriepremiären som är till helgen är det inte riktigt helt klart vilken position han ska ha. – Vi får se vart de vill använda mig på söndag haha, säger han.

För division 4-laget Oxelösunds IK är det seriepremiär på söndag hemma mot Eskilstuna Babylon IF. En match som Pontus Holmström ser fram emot.

– Det ska bli kul att det börjar. Har inte hunnit tänka så mycket på det än man det ska bli roligt att spela en riktig match.

OIK kommer dock senast från två förluster. De har enbart gjort ett mål samtidigt som de släppt in 16. Elva av dem var mot division 1-laget Syrianska.

– Syrianska är inte så mycket att säga om. De är mycket bättre än oss. Mot Tystberga hade vi bara tolv spelare och gjorde en rätt okej första halvlek och en mindre bra andra halvlek. Men det kommer vara ett helt annat OIK på söndag, säger Pontus som vet vad som krävs för att vinna den matchen.

– Det krävs en helt annan inställning, ett annat fokus och att alla är på topp. Det kommer krävas i år, att alla är på topp för att vi ska ta poäng.

Hur tycker du försäsongen sett ut annars?

– Upp och ner som vanligt. En del bra prestationer men vi har inte fått med oss så mycket resultatmässigt. Men när vi är så som bäst så hävdar vi oss, absolut.

Pontus har tidigare varit en målspruta för OIK. Men under försäsongen har han fått gå ner en bit i banan och stått precis framför den egna målvakten.

– Det har känts bra under försäsongen tycker jag. Jag har en ny position och sådär. Spelat mittback hela försäsongen och det har varit jätteroligt. Men vi får se vart de vill använda mig på söndag, haha. Jag spelar där de tycker jag gör mest nytta.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Oxelösunds IKPontus HolmströmSportfotboll
Relaterat