Avslappnat NBIS tar emot taggat Umeå

Nyköpings BIS säkrade division 1-platsen förra helgen. Men trots att de dessutom saknar tongivande spelare inför Umeåmötet är et bara vinst som gäller.

Albin Sporrong är tillbaka i Västerås igen och kommer inte att spela för Nyköpings BIS resterande matcher av säsongen.

Albin Sporrong är tillbaka i Västerås igen och kommer inte att spela för Nyköpings BIS resterande matcher av säsongen.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Fotboll2019-10-26 10:03

Efter tio matcher utan förlust och bara måste-matcher under hösten säkrade Bissarna platsen i ettan mot Sandviken förra helgen. 

– Det var en vikt som föll av våra axlar, helt klart. Vad vi åstadkommit under hösten är stort. Killarna har verkligen presterat, säger NBIS-tränaren Brian Clarhaut.

Eftersom laget nu egentligen inte har något att spela för kommer han att tänka till lite extra på vilka som han placerar på Rosvallaplanen på söndag.

– Patrick Lundemo, som inte spelade förra matchen, är tillbaka igen men Oscar Karlsson får inte spela en enda seriematch till under säsongen. Han har fått lite för många kort under året. Och sen är det några killar som spelat skadade nu i höst, bland annat Enoch Adu. Han har en knäskada så vi får se om det är vettigt att matcha honom. 

Brian berättar också att lånet Albin Sporrong gått tillbaka till Västerås.

– De slåss för sin existens i serien och har problem med skador så det är förståeligt att de vill ha tillbaka honom.

Umeå ligger just nu på en kvalplats till superettan med FC Linköping City jagande tre poäng bakom och kommer därför taggade till spel.

– Men vi ska spela som vanligt. Vi har sex poäng till att ta hem i år och jag som tävlingsmänniska vill vinna. Jag vill att vi slutar på den övre halvan av tabellen i varje fall, säger Brian.

Har klubben och du diskuterat framtiden något den här veckan?

– Ja, faktiskt i måndags. Vi kollade läget lite och det var ett positivt samtal. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!