Bissarna avslutar säsongen i Linköping

Tio matcher i rad utan förlust. Med den fina raden reser Bissarna till Linköping för att packa ihop division 1-säsongen.

Bissarnas lagkapten Enis Ahmetovic missar sista seriematchen för säsongen på grund av avstängning.

Bissarnas lagkapten Enis Ahmetovic missar sista seriematchen för säsongen på grund av avstängning.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-11-02 08:00

Redan för två omgångar sedan säkrade Bissarna nytt kontrakt i division 1. Det genom att vinna borta över Sandviken samtidigt som alla andra resultat gick lagets väg.

Bissarna har en fin trend efter sommaruppehållet. Man förlorade de två första matcherna, båda spelades i Karlstad. Sedan har laget tio raka matcher utan förlust. Man har då tagit 25 poäng av 33 möjliga.

Säkert en svit laget vill hålla intakt även efter sista matchen.

– Men vi är tyvärr lite kort om spelare på mittfältet, konstaterar NBIS-tränaren Brian Clarhuat.

Enis Ahmetovic och Oscar Karlsson är avstängda. Suad Gruda ankelskadad och inte i speldugligt skick. Marcus Burman dras också med skadebekymmer som inte är helt okej. Lånet Albin Sporrong har återvänt till Västerås SK.

– Fast å andra sidan har det varit kort om folk även i de senaste matcherna. Och då har andra spelare klivit fram. Jag räknar med att det blir så även mot Linköping, säger Clarhaut.

Motståndarna slåss fortfarande för andraplatsen i tabellen som ger kvalspel. Nu föll FC Linköping City senast borta mot Sylvia när man hade ett gyllene läge att sno åt sig platsen eftersom Umeå föll på Rosvalla. Sylvia vände dock 0–1 till 2–1. Linköping fick dessutom två man utvisade.

Vinner Linköping över Bissarna måste de även få en hjälpande fot av Team TG som måste slå Umeå.

– Vi vill visa att vi kan slå topplagen i serien. Så även mot Linköping, säger Clarhaut som också påpekar att manskapet måste vara vaksamma med Linköpings höga presspel.

Om Linköpingsmatchen blir amerikanens sista som tränare för Bissarna återstår att se. Hans kontrakt går ut efter säsongen. Klubben och Clarhaut har dock haft samtal om en fortsättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!