Bissarna DM-mästare trots tidig utvisning

Trots en man mindre i över en timme vände Bissarna 0-1 till 2-1 i DM-finalen borta mot Södertälje FK.

Pontus Nordenberg blev matchvinnare med sitt sena mål på frispark.

Fotboll2019-10-02 21:45

Bissarna hamnade tidigt i underläge. Hemmalaget Södertälje tog ledningen redan efter 18 minuters spel. Och värre skulle det bli. Efter 28 minuters spel fick Bissarnas lagkapten för aftonen, Suad Gruda, sitt andra gula kort och fick kliva av matchen.

– Vi var i ett måls underläge i paus, konstaterar Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

Han lät spetsspelare som Enis Ahmetovic, Marcus Burman, Oscar Karlsson och Jakob Bergman stanna hemma.

Roligt var att den egna unga talangen Revend Tovi gjorde comeback efter lång skadefrånvaro.

– Han spelade hela matchen, säger Brian.

Även Serder Hamo och Gabriel Sandberg från U19-laget fanns med i matchen.

Tidig i andra halvlek kunde hans manskap ändå kvittera. Det var Ian Garrett som satte kvitteringen.

Med fyra minuter kvar att spela kunde sedan Pontus Nordenberg dundra in det vinnande målet. Det på en snygg frispark.

Just målskyttarna Garrett och Nordenberg ville Clarhaut framhålla lite extra.

Båda lagen var innan kick off klara för spel i Svenska cupen nästa år.

Karta: Östertälje IP