Cupfinal mitt i jakten på nytt kontrakt

DM-final borta mot Södertälje FK. Men Bissarna har bara äran att spela för. Det viktiga fixade laget i och med semifinalvinsten.

DM-final väntar Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

DM-final väntar Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

Foto: Sandra Nordin

Fotboll2019-10-01 17:00

I och med att finalplatsen grejades i Katrineholm mot Värmbol för en månad sedan är Bissarna redan klart för spel i svenska cupen sommaren 2020. Alltså skulle man kunna säga att matchen insprängd mellan viktiga seriematcher för att greja nytt kontrakt kommer synnerligen olägligt.

–  Visst kan man tycka så. Men det är ett bra tillfälle att se unga spelare. Och matchen är en bra möjlighet för dem, säger Bissarnas tränare Brian Clarhaut.

För han kommer att låta åtminstone tre av spelarna från U19-laget få chansen. Räkna även med att spelare som Emil Larnesjö, Suad Gruda och Ian Garrett, som de senaste matcherna mest fått nöta bänk eller bara gjort inhopp, också kommer att få starta matchen.

– Jag kommer att vila några spelare, bekräftar Clarhaut.

Några nya skador fick laget inte med sig hem från långresan till Boden, en match som slutade oavgjort. Till helgen väntar ännu en match av "måstekaraktär". Då gästar Team TG från Umeå. Fjärde raka motståndaren som liksom Bissarna är indragna i nedflyttningsstriden.

Finalmotståndaren Södertälje FK har en minst sagt tung säsong bakom sig. Laget  är bombsist i division 2 södra Svealand och kommer att spela i trean nästa säsong. På 24 matcher, två omgångar återstår, har laget bara samlat in ynka åtta poäng.

Det finns några NBIS-bekantingar hos SFK. Tejan Bah och William Sheriff, som båda har korta sejourer i Bissarna (Bah 2015, Sheriff året efter) finns numera i klubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!