Här är Brian Clarhauts nya tränarjobb

För en kort tid sedan stod det klart att Brian Clarhaut och Bissarna går skilda vägar. Nu har amerikanen klart med nytt uppdrag: Umeå FC.

Brian Clarhaut tar ett kliv uppåt i den svenska fotbollshierarkin.

Brian Clarhaut tar ett kliv uppåt i den svenska fotbollshierarkin.

Foto: Sandra Nordin

Fotboll2019-11-28 10:45

Att 33-åringen, som varit hos Bissarna i nästan fyra år där 2,5 år varit med huvudtränarsysslan, skulle hamna i det nya superettanlaget har det gissats om i sociala medier en tid. På en direkt fråga från SN-sporten konstaterade Clarhaut att han inte kunde kommentera detta. Men när det stod klart att han skulle lämna Bissarna konstaterade han också att det var dags att ta nästa steg. Nu har han gjort det.

– Jag är extremt glad och ödmjuk inför uppgiften. Det är en spännande tid att vara en del av Umeå FC. Jag är hedrad att få arbeta i en ambitiös klubb, en klubb med höga värden som är omgiven av hårt arbetande människor, säger Brian till klubbens webbplats.

Han har skrivit ett kontrakt som är på två plus ett år. Förra säsongens huvudtränaren Magnus Henrysson stannar som assisterande bakom.

– Jag uppskattar verkligen min tid i Nyköping. Som tränare måste du alltid lära och utvecklas. Jag har arbetat med olika spelare, olika medarbetare och försöker reflektera varje dag, varje vecka och fråga mig själv, hur kunde jag ha gjort det bättre? Vad kunde man göra annorlunda? Jag lär mig ständigt och håller mig uppdaterad. Detta är en process att utvecklas, inte bara en person utan också som tränare, och jag tror att jag genom dessa erfarenheter blivit en bättre människa och tränare, säger Brian vidare.

Vad SN-sporten erfar stod valet för amerikanen mellan att stanna i Bissarna eller flytta norrut till Umeå.

I nästan fyra säsonger har amerikanen varit i Nyköping med Bissarna.
I nästan fyra säsonger har amerikanen varit i Nyköping med Bissarna.
Karta: Umeå
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!