Oxelösund får börja om i division 5

Oxelösunds IK får sikta in sig på en ny tillvaro i division 5. "Vi är inställda på det", säger tränaren Pontus Holmström.

Oxelösunds IK, här i derbyt mot IFK Nyköping, klarar sig inte kvar i fotbollsfyran. OIK-tränaren Pontus Holmström ser faktiskt IFK som en förebild nu när OIK börjar om från grunden i Sörmlandsfemman.

Oxelösunds IK, här i derbyt mot IFK Nyköping, klarar sig inte kvar i fotbollsfyran. OIK-tränaren Pontus Holmström ser faktiskt IFK som en förebild nu när OIK börjar om från grunden i Sörmlandsfemman.

Foto: Björn Andersson

Fotboll2019-10-20 15:33

Oxelösund blev trea från slutet i Sörmlandsfyran – där nedflyttningsstrecket drogs precis under just OIK. Men när Eskilstunalaget i helgen AC Primavera inte klarade division 3-kvalet och Hargs BK tidigare åkte ur trean ryker OIK ändå –  med allra största sannolikhet.

– Vi är inställda på tvångsnedflyttning, säger Holmström.

– Vi skickade till förbundet i veckan för att kolla vad som gällde men inte fått något klart svar än. Men det har varit diskussioner i sociala medier om det här och som vi förstått det så blir det nedflyttning för oss. Och vi har vetat om det här tidigare eftersom det varit så många Sörmlandslag i trean.

Ojämna prestationer – inget ovanligt i ungdomliga lag – och skador på bärande spelare ser han som faktorer till tiondeplatsen.

– Vår lagkapten Simon Creutz var borta hela hösten. Rutinerade killar som Alex Jansson och Kjell Jönsson försvann inför säsongen. Men vi har bara oss själva att skylla.

En återgång till division 5 ser han inte nödvändigtvis som något negativt för föreningen.

– Jättesurt i dag men på sikt kan det kanske vara bra för OIK; att göra en långsiktigt resa och kunna bygga ett eget spel som håller i längden istället för att vara ett bottenlag som jagar poäng för stunden, säger Pontus.  

Den forne målmaskinen bekräftar att han kommer bli kvar i den lokala fotbollssvängen även nästa säsong.

– Jag funderar på vad jag ska göra, säger Holmström lite hemlighetsfullt.    

Senast Oxelösund huserade i division 5 var 2012.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!