Trosa Vagnhärad tar plats i division 2

Riksidrottsnämnden har beslutat att inte ge IFK Aspudden-Tellus prövningstillstånd. Därmed är Trosa Vagnhärads SK i division 2.

Marcus Björklund skriker ut sin målglädje i ett höstderby på Folkungavallen när Trosa Vagnhärad vände en lite negativ trend.

Marcus Björklund skriker ut sin målglädje i ett höstderby på Folkungavallen när Trosa Vagnhärad vände en lite negativ trend.

Foto: Tomas Larsson

Fotboll2019-11-18 14:27

– En jättelättnad. Det har varit en frustrerande situation; laget gör en fantastisk prestation. Den där första glädjen efter att ha klarat Aspudden Tellus tryck mot slutet blev lite konstig med det här efterspelet, säger TVSK:s assisterande tränare Fredrik "Vecka" Adolfsson. 

Så nu kan ni njuta och vara stolta på riktigt?

– Ja, för egen del har det varit en häftig resa från division 4. Och kollar man till hela säsongen var vi värda att gå upp. Därför var beskedet i dag en lättnad – för även om vi var klara min värld så har det känts som en tung ryggsäck, säger Vecka.

Inget är klart om Vecka fortsätter eller inte i ledarstaben, men han har givetvis ändå följt utvecklingen där TVSK ser ut att hamna i en av de tuffaste division 2-serierna.

– JA, och nu börjar hårda arbetet på allvar med att få ihop ett slagkraftigt lag. Division 2 södra Svealand känns riktigt rolig – men en väldigt tuff med tre (!) division 1-lag som alla kan bli riktigt bra.

Det är närmare bestämt Örebrolagen Forward och Rynninge. Motala försvinner upp till division 1 nu när Karlstadslagen slås ihop, ska vara klart enligt svt.se, och då hamnar även östgötaklassikern Åtvidabergs FF här.

I högen av övriga lag märks alla övriga tre lag från Sörmlands fotbollförbund: Assyriska FF Sörmlandsderbyn mot Värmbol och IFK Eskilstuna. Många fina derbyn.

– Tufft men roliga matcher. Det är en väldigt, väldigt kul serie, som kommer väcka stort intresse. Och är man fotbollsnörd från Linköping är det jättekul att få möta ett anrikt lag som Åtvidabergs FF, säger TVSK:s vice ordförande Svante Scherman.

Hur kände du när det definitiva beskedet kom?

– Skönt naturligtvis, en lättnad. Vi har aldrig varit med om sådant här och man kan ju aldrig vara säker, en obehaglig känsla.

Nu kan ledningen börja jobba på allvar. Tränarfrågan ska kunna vara löst inom några dagar. Det är testspelare på plats och möjlig träningsmatch på söndag.

– Jätteinspirerande. Vi har också kommit ganska långt med befintlig trupp; logiskt att börjar med den då vi har väldigt många bra spelare. Får vi behålla merparten handlar det mest om att bredda truppen, säger Scherman.

Han pratar om en annan röst i Fotbollssverige. 

– Jättebra läge! Sedan handlar det inte alls bara om en bra seniorverksamhet. Det här kan säkerligen locka fler ungdomar spela. Vi har ett stort ansvar även för ungdomsverksamheten. 

Robert Massi och de rutinerade TVSK-spelarna klev verkligen fram när det vankades kval mot Aspudden Tellus.
Robert Massi och de rutinerade TVSK-spelarna klev verkligen fram när det vankades kval mot Aspudden Tellus.
TVSK:s division 2-serie

Förslag division 2 södra Svealand: FC Gute, Assyriska FF, IFK Eskilstuna (från division 3), Trosa-Vagnhärad (3), Värmbols FC, Assyriska IF Norrköping, Åtvidabergs FF (1), BK Forward (1), IFK Kumla (3) och Rynninge. 

Dessutom hamnar fyra lag av följande Stockholmslag i serien: Arameisk-Syrianska, Enskede IK, Huddinge IF, Tyresö FF, Stockholm Internazionale,  IFK Lidingö, IFK Stocksund, IFK Österåker, Karlbergs BK, Kungsängens IF, Newroz FC – där de fyra förstnämnda ligger bäst till geografiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!