Fotboll/Hargs veteraner lägger av

Sport
Fotbollsspelaren Neil Franklin, 32 år i mars, lägger av. Ett svårt avbräck för Hargs BK som i dagsläget tappar sex spelare ur förra säsongens A-lagstrupp. En vårdag 1988 debuterade unge Neil Franklin som mittback i dåvarande division 2-laget Nyköpings BIS. Hämtad från England för att ersätta den långtidsskadade mittbacken Urban Strand.

12 år senare tycks fotbollskarriären vara över för Neil.
Ja, i alla fall för i år, kanske kan jag tänka mig att spela i någon småklubb längre fram, säger Neil som under sina tolv år i Nyköping hunnit med att spela i NBIS och Hargs BK och så en säsong i Kalmar FF.
Dessutom har Neil stadgat sig, bildat familj och är numera trebarnsfar.
Familjen går först, visserligen har jag en förstående sambo men nu är det dags att prioritera barnen, säger Neil.
Barn och familj är också anledningen till att Magnus Andersson, 36, Anders Jansson, 32, och Mikael Lang, 30, inte kommer att finnas med när division 3-spelet sparkar igång under våren.
Det är slutspelat, efter alla dessa år, säger tvåbarnspappan Magnus Masken Andersson.
Efter åtta säsonger i HBK, sex i NBIS, sex i Gnesta FF och så pojklagsåren i Björnlunda IF, väljer han att ägna fritiden åt barnen.
Men på något sätt komnmer jag att jobba kvar i HBK, säger Magnus som bor på Krikonbacken ett stenkast från fotbollsplanen.
Målkungen Anders Ante Jansson blev pappa igen den 1 januari. Nu är Ante trebarnspappa och lämnar Hargs BK för moderklubben Vagnhärads SK i division 5. Men det var inte något lätt beslut.
Njae, det var svårt att ta steget, jag har ju spelat fyra säsonger i HBK och det är där jag har de flesta fotbollskompisarna, jag har verkligen trivts bra i klubben, säger Ante.
Nu blir det spel i VSK, även om övergångshandlingarna ännu inte är helt klara, och det förenklar barnpassningen.
Med tre barn får man börja prioritera om här i livet, säger han.
Trebarnspappa är också Mikael Lang, teknisk mittfältare som bor i Björkvik och som är mycket osäker om det blir något spel i HBK det här året.
Just nu spelar jag med Björkviks IF och tar ganska lätt på fotbollen, säger Mikael som jobbar i Katrineholm.
Jag har samåkt med Andreas Cervin till träningar och matcher, nu när han har lämnat HBK blir det trist att åka ensam, säger Mikael.
Anfallaren Andreas Cervin bor i Katrineholm och spelar den här säsongen på låg nivå i Bie.
Dessutom har liberon Jesper Åslund, kanske säsongens bäste HBK-spelare, skrivit på för Oxelösunds IK.
Åslund vill satsa på studierna men är öppen för en satsning på spel högre upp i seriesystemet. Därför är han fortfarande aktuell för HBK men kommer under några dagar att träna med division 2-laget Linköpings FF.
Det innebär att HBK har tappat ett halvt A-lag, rutinerade spelare som nu ska ersättas på något sätt.
Nu får vi jobba långsiktigt, problemet är att de här spelarna slutar samtidigt, säger Ronny Eriksson i HBK.
Vi kommer att fylla på med unga spelare från andra klubbar, det stora problemet är att vi inte har någon naturlig uppflyttning från juniorlaget.