• Vild glädje vid Tovastugan när Sverige tog sig till kvartsfinal efter vinsten mot Schweiz. Foto:
  • Nervositeten släppte rejält när Sverige gjorde mål. Och som det hördes! Ett stenkast därifrån spelades Nyköpings Gästabud - jag tror nog att riddarna gjorde sig redo för en anstormning. Foto:
  • Sommar, sol och Sverige vidare till kvartsfinal. En dag att minnas. Foto:
  • Nervöst, men svenskarna höll fanan högt. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Från nervositet till en helt galen eufori

FOTBOLL

Runt två tusen blågula supportrar hade tagit sig till Tovastugan för att se Sverige spela åttondelsfinal. Ett beslut de aldrig kommer att ångra. Nervositeten blev till eufori, sittplatser blev till ståplatser, stolsdynor for upp i luften och jublet nådde inga gränser när Sverige tog sig till kvartsfinal.

Sverige var så gott som borträknat efter förlusten mot Tyskland. Men på något sätt visade svenskarna sådan otrolig inställning att man mer eller mindre körde över Mexiko. Inför åttondelsfinalen mot Schweiz bubblade nervositeten sig stor över hela Nyköping, en bubbla som sedan skulle spricka - och SOM DET HÖRDES!

– Alltså det är sjukt. Sverige, vad händer?! Jag trodde fan inte det här, skriker Sara Johansson samtidigt som de drygt två tusen (!!) andra som besökte Tovastugan firade högljutt efter Sveriges vinst.

Men om vi backar tiden något. Vi säger matchminut 60, sex minuter innan Sveriges segermål, då var stämningen betydligt lugnare. Det kördes givetvis ramsor och folk klappade händerna, jublade, skrek och hejade. Men nervositeten var påtaglig och så fort Schweiz hade bollen blev det tyst nagelbitande.

Sen kom det. Målet som spräckte den där stora, tunga bubblan. Vilket jubel, vilka känslor! Folk kramades, gjorde high-fives, hoppade vilt och förmodligen fick någon stackare tinnitus.

När domaren blåste i pipan och en kommande kvartsfinal var ett faktum fanns det inga gränser för glädjen. Stolsdynor flög upp i luften och hela stället förvandlades till en stor "inte nudda mark"-plats. Folk stod på stolar, bord, satt på varandras axlar och hoppade högt.

– Otroligt! Det här är otroligt alltså, utbrister Samuel Hermelin.

– Jag är på väg ned mot den här lilla fiskedammen här borta (Svandammen vid Nyköpings Hus). Jag tänkte att vi kör ett nakenbad där i kväll, säger William Ankarhake med en glad blick.

– Jag känner 94-vibbar här. Alltså vad är det här? Det är helt otroligt, säger Jesper Asplund innan alla tre omfamnar varandra och kör hoppandes i gång en ramsa.

Men, men. Fotboll är ju bara en sport, eller?

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

NyköpingSportFotbolls-VMTvWEBB_TVfotboll
Relaterat