Neil Franklin. Foto:

Franklin åter i Harg

FOTBOLLSTREAN

Uppehållet från tränarrollen blev kort. Neil Franklin återvänder till Hargs BK efter säsongen hos IFK Nyköping.

Det blev inte ens en hel säsong hos IFK Nyköping och dessutom långtifrån vad Neil Franklin hade hoppats på.

– Jag är en sådan som rannsakar mig själv. Men jag känner att jag gav järnet och jobbade hårt för att det skulle lyckas hos IFK. Men det var en blandning, allt som kunde gå fel gick fel. Det enda jag klandrar mig för är att jag kunde ha varit tuffare för att få nya spelare till laget när de första skadorna kom, säger Neil Franklin.

Han tog avsked av IFK-laget innan serien var slut, men då var slaget mer eller mindre förlorat.

– Det var tufft ett par veckor därefter, jag hade inget sug för fotboll. Men det har varit skönt att umgås med familjen och frun, vara tillsammans och plocka svamp och sådant man gör på hösten.

När hans tidigare klubb Hargs BK hörde av sig kändes det rätt och bra direkt, tyckte Franklin, som haft ytterligare förfrågningar från fem–sex lag.

– Vi hade ett möte nu i kväll och gjorde en grovplanering fram till mars. Jag träffade spelartruppen första gången i går och även om det var en del bekanta ansikten var det mycket nytt också.

I staben i övrigt kommer Lina Ström och Angelica Esberg troligtvis fortsätta, medan rutinerade mittfältaren Maria Damperud Landin inte bara ska spela utan även vara assisterande tränare framöver.

– Jag pushade Maria redan för ett par år sedan och sa att hon skulle kunna bli en bra tränare, säger Franklin nöjt.

Han drar i gång lagets första träningspass inomhus om lite drygt två veckor.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Hargs BKIFK NyköpingNeil FranklinSportfotboll
Relaterat