• Katrineholmaren Fredrik Andersson gjorde tre av målen när hans nya klubb IFK Nyköping vann kvaldramat mot Uppsala. Foto:
  • Foto:
1/

Fredrik Andersson tremålsskytt i kvaldrama

Handboll

IFK Nyköping revanscherade sig rejält efter senaste matchen mot Uppsala HK – en av spelarna som direkt från start bar bortalaget till division 1 var katrineholmaren Fredrik Andersson.

Fredrik och förra säsongens tränare i KAIK, Peter Melchersson, hade all anledning att jubla efter att deras nya lag IFK Nyköping vunnit med 24–21 och tog platsen till division 1. I truppen finns en tredje katrineholmare i form av Emil "Bulten" Eriksson, som emellertid inte fanns med på planen i avgörandet.

Överfulla läktare med extra insatta stolar och trapporna fulla med människor var det när Uppsala HK och IFK Nyköping gjorde upp om platsen division 1.

Högernian Fredrik Andersson inledde skyttet med ett hoppskott som satt där det skulle och Emil Persson räddade en kontring strax därefter. Likt den senaste matchen fick de en start som de verkligen ville ha. Simon Skuthälla gjorde även två snabba vilket gav IFK en tremålsledning som David Trosell utökade.

Storspelande Emil Persson i målet som räddade IFK i de mest avgörande lägena. Bland annat en straff och även returen vid ställningen 20–22 och mindre än två minuter kvar.

– Jag kommer knappt ihåg räddningarna– men jag får njuta av det i efterhand. Vi har det svårt framåt men visar vad vi kan bakåt, säger Emil Persson innan han brister ut i ett segervrål.

För de tre katrineholmarna var det förstås ett extra lyft då de lämnade ett lag som åkte ur division 2 och kom till ett som tog klivet uppåt...

Läs mer om dessa ämnen

KAIKHandboll