På streambilderna från Sjöstadshallen i Stockholm kan man se hur Fredrik Larsson tar kommandot med sin mera skolade boxning och kontrar in en träff på tinningen, som Adam Belalia får ta räkning för.

I den första ringpausen måste Larsson ha varit i ledningen. Utfallet i resten som leder fram till domarsiffrorna 5–0 till Djurgårdsboxaren, som vann 75-kilosklassen, är han på många sätt mycket besviken på.

– Ja, de som sitter och räknar träffar gör säkert sitt jobb, även om det krävdes mera från förr i tiden efter nedslagning. Boxaren måste visa sig överlägsen, säger Fredrik Larsson.

– Min uppfattning av det nya systemet är att de vill hellre se boxare som driver. Så när han inte får en enda tillsägelse av ringdomaren för slag i bakhuvudet medan jag försöker att boxas säkert så är det väl så han vinner matchen. Ringdomaren borde ha varit uppmärksam som jag ser det och jag undrar ju vad som hade hänt om han hade fått en varning och varit tvungen att ändra sin taktik.

Det var mycket fladder, men han fick å andra sidan nästan helt bort Fredriks goda kvaliteter som man fick se mera av i den första ronden.

– Absolut han får helt uppenbart instruktioner att inte fortsätta att boxas med mig utan att hela tiden gå in i clinch och ta det från där. Han får absolut bort min boxning. Det var ett smart sätt att vinna matchen nu när han fick hålla på, inte ta striderna.

Vad hade du framför allt kunnat göra annorlunda själv?

– Taktiskt, jag kunde själv kunnat släppa på och pressa honom. När jag fått in smällen hade jag kunnat följa upp mera; när jag väl satte press så backade han.

Vad är du ändå nöjd med?

– Första ronden. Jag gick in och tog mitten och kontrade på honom. Jag såg att han var öppen och den ronden är säker.

Hur har det varit att boxas utan huvudskydd – som ju var obligatoriskt för fem år sedan innan ditt uppehåll?

– Lite roligare och det händer lite mera. Det blir lite mera spel i det hela och man måste vara mera försiktig.

Fortsätter din comeback eller nöjer du dig här?

– I söndags var jag ledsen och besviken. Men nu på måndagen känns det nästan klart att nästa mål blir 13 maj och en tvådagarsturnering i Örebro. Jag har en svullnad i bakhuvudet och lite ont i huvudet just nu så jag måste absolut vila tills värken går över. Men sedan ska jag fortsätta satsningen och pressa mig hårdare.