Den allsvenskt tränarmeriterade Ålbergasonen Stefan Fredriksson är mannen som inför säsongen tog över sysslan som ansvarig för klubbens elitförberedande verksamhet. Han efterträdde därmed Niklas Hjelm och Mats Pettersson och här handlar det om att fungera som en god länk mellan A-lag och verksamheten närmast därunder, och inte minst...

– Min viktigaste uppgift är att producera spelare till vårt A-lag, fyller Fredriksson själv i.

Nyköpingssonen Fredrik Holster, med allsvenska meriter som spelare, har som bekant fått lägga ner spelarkarriären på grund av skadeproblem. Nu gör han ett mycket gott jobb som tränare för NBIS-gänget ifråga.

Artikelbild

| Fem segrar på de sju senaste seriematcherna och ett allt mer harmoniskt lagmaskineri. Ett gott kvitto för akademiansvarige Stefan Fredriksson (till höger) och kompani.

– Hans inträde har spätt på framtidstron. Han är väldigt positiv. Han vill och vågar, berömmer Stefan.

Det är, om ordvitsen tillåts, ett fyrtal i "ess" som är en annan övergripande förklaring bakom den senaste tidens resultatmässiga framgångar. Självkänsla, självförtroende, självinsikt och spelsätt.

– Fyra S som är jäkligt viktiga och som jag jobbat med här sedan starten i januari. Här jobbar vi verkligen för varandra, utvecklar Stefan, som talar om en otrolig utveckling den senaste tiden för det unga NBIS-laget.

Han hittar ännu fler framgångsfaktorer i samtalet som äger rum på Rosvalla Stadions sittplatsläktare, i samband med att Fredrik Holster håller i en träning.

– Fysiken har blivit bättre. Lagmoralen och känslan för varandra likaså. Attityden har förändrats och vi är noggrannare i allt vi gör – vi accepterar inte om man är oseriös eller okoncentrerad på träning. Vi har ställt krav som de har antagit och lever upp till.

Flera av U19-lagets förmågor har dessutom förekommit i A-lagsverksamheten under året.

– Oavsett vad som händer med A-laget (riskerar att åka ur "ettan", vår anmärkning) så kommer vi högst troligen lyfta upp ett antal spelare till vår egen seniorverksamhet redan till nästa år, säger Stefan Fredriksson

Nyköpings BIS går onekligen en spännande framtid till mötes på många plan.