Vad blir den största nyckeln till seger?

– Att våra reserver kan åka jämnt i heat två och elva. Klarar de det så bör vi kunna ta bortamatchen och inte ha några större problem att vinna totalt. Annars får vi jobba hårt. Men vi ska vara det bättre laget sett över 30 heat – och nu får vi 15 på oss att köra in oss på banan.

Har ni inte försökt få båda matcherna till onsdag då det ska bli kanonväder?

– Nej, det har vi inte pratat om. De skulle de aldrig godkänna det – och även om det är regnprognoser nu för torsdagen kan det ju ändras. I måndags då de ställde in hade det gått att köra.

Det är synd med William Björlings handledsskada men intressant debut som Christoffer Selvin gör för er va?

– Jo, jag har haft Selvin i Lejonen och har bra koll på hans kvaliteter. Han är ungefär snarlik Wille i kvaliteten. Det är dagsform som avgör dem emellan.

Det måste vara positivt att Linus Eklöf kanske får upp lite tempo när han äntligen får köra för Smederna va?

– Linus är upp och ner i år då han åker för lite matcher. Det är svårt att få kontinuitet och ironiskt nog är de mekaniker som har alternerat båda i Valsarna. Men Eklöf kan höja sig i viktiga matcher. Det visade han med Smederna i SM-slutspelet i fjol. Och trivs bra i en i år rätt trivsam roll bakom Oliver Berntzon. De passar bra ihop.

Du kör med på pricken samma uppställning båda dagarna – vad har ni för nytta av onsdagen om det sedan blir blötare och grisigare på torsdagen?

– Tallhult är en ganska lättåkt bana för att vara liten – i både Nyköping och Norrköping är det mera svåråkt. Ofta är det väldigt sandig; tungt och poröst. Hade jag varit lagledare skulle torsdagsbanan var totalt olika, men det är ändå samma banmaterial även när de packar annorlunda så vi har nytta av onsdagens inställningar.

[fakta nr="1"]