Tidigare i veckan stod det klart att en annan poängmaskin, Albin Ivarsson Hamberg, återvänder till Nyköpingslaget trots lyckat provspel hos allsvenska AIK. Nu kan 23-årige John Moberg också räknas in i forwardsbesättningen. Han anslöt sig till klubben i vintras, mot slutet av den framgångsrika division 2-säsongen. Moberg blev en av tungorna på den våg som återtog division 1-hockeyn till Nyköping. Men att han skulle bli en del av den återkomsten har varit allt annat än en självklarhet.

– Vi hade kontakt tidigt innan sommaren, men han kunde inte bestämma sig. Vi jobbade vidare och det ramlade in forwards, så det är ingen som vi är nära nu även om han inte är helt avskriven, men då är det många praktiska saker som måste lösas, sa ordförande Magnus Eriksson för några veckor sedan.

Men nu har bitarna fallit på plats. Moberg är kontrakterad säsongen ut.

– Tanken är att flytta till Nyköping lite senare. Det kan bli skönt i längden, säger den alltjämt Stockholmsboende Moberg.

Han hade ett och annat alternativ i storstadstrakterna.

– Men Nyköping är en hockeystad och alla lagkamrater är riktigt trevliga och roliga.

Han tror på trevligheter även ute på isen.

– Det ska inte vara några problem alls. Vi har ett fint lag med många bra killar, säger Moberg, som själv vill fortsätta bidra med fart, mål och framspelningar.

Han låter smått lyrisk inför måndagens seriepremiär borta mot seriefavoriten Huddinge.

– Det ska bli något så fruktansvärt roligt Jag har ju spelat där som liten i många år. Vi ska göra vad vi kan för att störa dem, avslutar Moberg.