Mahmoud Eids nya cup blev succé

Mahmoud Eid var tillbaka i Nyköping för att arrangera futsalturnering. Och första upplagan av Eid futsal cup blev till en succé.

Nyköpingskillem Mahmoud Eid (till höger) har just delat ut prischecken på hela 20000 kronor till Bet 333, ett gäng duktiga futsalspelare från Eskilstuna och Strängnäs.

Nyköpingskillem Mahmoud Eid (till höger) har just delat ut prischecken på hela 20000 kronor till Bet 333, ett gäng duktiga futsalspelare från Eskilstuna och Strängnäs.

Foto: Privat

Futsal2019-12-01 10:06

Med 16 lag och 130 spelare från Sörmland, Jönköping och Stockholm var det full fart redan i den första upplagan av Eid futsal cup.

– Jag hade inga höga förväntningar, då det är första gången jag anordnar ett sådant stort arrangemang. Det var kul att 130 spelare deltog och mer hade det kunnat bli om tiden hade räckt till. Vi kunde enbart ha 16 lag för att det skulle bli ett bra spelschema. Det gjorde att jag tyvärr behövde tacka nej till tre andra lag. Det var mindre roligt, säger Mahmoud Eid, som denna säsong representerat Kalmar FF.

Det dök upp en och annan spelare med allsvensk touch, bland annat Pa Dibba (nu är i Kina men Hammarby senast i Sverige), Sundsvalls Omar Eddahri och AIK-spelaren Bilal Hussein. 

Efter semifinalerna såg det ut som att Nyköpings BIS-kaptenen – när det gäller utomhus – Enis Ahmetovic som är rejält bra på futsal skulle bära sitt FC Romantiz till segerchecken på hela 20000 kronor. Enis visade vägen genom att bryta 0–0-lägen med ställningskrig i semin med ett bastant avslut och det var närmare 3–0 än slutresultatet 2–0 där.

Men finalen slutade 1–1 efter full tid och Bet 333 vann på straffar med 6–5. Det är ett gäng från Eskilstuna/Strängnäs med namn som Emil Fritzell, Sebastian Nygårds, Peyman Alkoyun, Muhammed Cirak och Ignatius Malki.  Profiler i deras städer med mycket erfarenhet från division 1 till 3, plus ett par specialiserade futsalspelare.

Det var välfyllt på läktaren i Multihallen i Rosvalla.

– För att vara mitt första arrangemang så måste jag säga att det var över förväntan. Jag är väldigt nöjd och är så ödmjukt tacksam över den positiva responsen på cupen och all den kärlek jag har fått. Det värmer otroligt mycket. 

– Sedan hade jag ju en rutinerad cuparrangör med mig, Jeremias Varas (även stabil speaker), som tillsammans med mig såg till att inga stora saker missades.

– Det kan vara lite små detaljer som kanske behöver förbättras till nästa år; mer sittplatser, större kioskutbud och lite show under pauserna kanske.

Eid gick omkring och myste belåtet och slog redan senare på lördagskvällen fast att det kommer en uppföljning.

– Ja det är svårt att låta bli när det blev sååå lyckat...både spelare och publik var väldigt nöjda. Så intresset för nästa arrangemang kommer garanterat vara stort bland både deltagare och besökare, säger Mahmoud Eid.

– Vi kommer förbereda ganska tidigt nästa år inför nästa upplaga.

Enis Ahmetovic, som när det gäller utomhusfotboll är kapten i Bissarna i norrettan, dominerar här semifinalen som hans lag vann med 2–0.
Enis Ahmetovic, som när det gäller utomhusfotboll är kapten i Bissarna i norrettan, dominerar här semifinalen som hans lag vann med 2–0.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!