– Det ligger lite i luften, erkänner Andreas när tidningen får tag i honom under onsdagen.

– Linus sa bland annat till mig att jag skulle vara glad att jag inte mötte honom i tisdags.Och det har han rätt i, det var en tung kväll för mig.

Då mötte Rospiggarna (Andreas elitserieklubb) Smederna och förlorade. Andreas tog heller inga poäng.

Artikelbild

| Linus Eklöf har hjälpt Andreas Westlund med hans cykel och tvärtom. Nu kan de mötas på Ovalen i Eskilstuna på måndag.

– I första heatet var jag lite för het på gröten och fick en tjuvstart, sedan hade jag lite problem med inställningarna hela kvällen. Nej det var inte så kul, säger Andreas som numera räknar Eskilstuna som hemstad.

– Så på måndag är jag hemma, men ändå borta, säger han med ett skratt.

Andreas speedwaykarriär nådde en platå efter runt fem år.

– Jag kände att jag inte kom någonstans. Utvecklades inte, så jag tog ett mellanår för två år sedan då jag bara hade en cykel och körde någon enstaka division 1-match och så lite isracing.

I samband med det kom han i kontakt med Linus Eklöv.

– Eftersom jag inte körde så många tävlingar hjälpte jag honom i stället. Så jag var med om hans guldår i Smederna.

Det intressanta i partnerskapet är också att vid den tävlingen som Andreas kände att allt vände, så var det just Linus som servade honom.

– Ja, det var i en match i Nässjö. Jag tror jag plockade tio pinnar. Precis då kände jag att något släppte. Jag fick mer självförtroende och senare under hösten så slogs vi (Valsarna) mot Griparna i semifinalen.

Självförtroendet finns där än, vilket syntes i Griparnas senaste match mot gamla klubben Valsarna. Andreas tog tre fullpoängare till en början och i de två sista heaten blev det tre poäng sammanlagt.

– Jag börjar hitta bra i Nyköping också. Det är en svår bana att köra på. Sen är det klart att det går lite upp och ned i speedwayen, men jag tycker att jag höjt både min högsta- och lägstanivå.

Griparna har efter fyra körda matcher så här långt bara tagit en poäng.

Team Rapid, Eskilstunalaget som de möter på måndag, har däremot full pott.

– Vi har haft lite otur tycker jag. I Målilla så var vi en man kort och så fick vi Oliver Berntzon skadad. Hade inte det hänt så hade nog den matchen sett annorlunda ut. Och jag tycker att vi hade lite stolpe-ut mot Vargarna när vi bara fick 45–45, men det är inte så stora marginaler.

Andreas säger att Team rapid har ett bra lag.

– Jämna rakt igenom. Jag hoppas att jag får möta Linus i ett av heaten. Jag vill ha revansch i Eskilstuna, säger han och skrattar.

Och då lär bästa polarna få mer att snacka om när de möts i garaget härnäst.