Gilito Garcia lägger av helt med hockeyn

Gilito Garcia tycker att han hade allt han behövde i Nyköpings SK. Men utan motivation slutar Garcia helt med hockeyn.

Gilito Garcia gjorde en fantastiskt fin säsong 2018/19 och producerade dessutom som här genom hårt jobb framför motståndarkassen. Men nu lägger Nyköpingskillen av – motivationsbrist.

Gilito Garcia gjorde en fantastiskt fin säsong 2018/19 och producerade dessutom som här genom hårt jobb framför motståndarkassen. Men nu lägger Nyköpingskillen av – motivationsbrist.

Foto: Jens Alvin

Ishockey2019-10-30 17:13

Gilito Garcia har inte bara tagit det stora beslutet att han slutar från Nyköpings SK, utan lägger av helt med hockeyn.

– Jag känner att jag var klar. Jag har jag ingen glädje för sporten längre – och det ju inte bra varken för mig eller mina medspelare, säger Gilito Garcia.

Gilito kände ungefär likadant sommaren 2018. Sedan gjorde han en väldigt stark första seniorsäsong efter ett år i Alaska och den tuffa amerikanska juniorligan.

– Det brukar vara så under våren och sommaren, man tappar suget för hockeyn när solen skiner. Då kom jag igång bra och suget kom tillbaka –  i år gjorde det inte. Då höll jag ändå ut i två månader.

Därför var det stora beslutet inte så jättesvårt, även om han ger upp en lovande karriär som tuff rollspelare. 

– Jag vet att om jag fortsätter skulle jag komma högre än division 1. Det var det jag hade som mål. Jag brann för hockeyn förut. När det släpper så spelar det ingen roll; vill man komma högre och köra ut max så måste man ha ett driv, man kan inte hålla på och spela för någon annan.

Gilito gillade Fredrik Mälbergs ankomst med tuffare träning.

– Allt var som det ska med att lira hockey i min hemstad med familj och vänner på läktaren. Mälberg är hård men jag gillar det och det är en bra tränare, exakt det Nyköpings SK behöver. Det här året borde varit jättebra... 

– Laget kommer gå framåt, men det blir utan mig.

Vad ska du göra nu av all tid hockeyn tog?

– Just nu vet jag faktiskt inte, just nu känner jag mig lite fri – och det känns bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!