Vinnarna av alltrean östra avslutade sin säsong borta mot Ormsta HC. Inte helt oväntat blev det en vinst för Gnesta IK som radat upp segrar under hela säsongen.

– Nej det var det inte, haha. Men vi leder med 5–0 och sen blir det grinigt och vi släpper in dem lite grann, säger Gnestas tränare Peter Fredriksson.

Det var Carl Löfberg som öppnade målskyttet genom att göra första målet för Gnesta efter åtta minuter. Bara 45 sekunder senare utökade Tony Lagerström ledningen till 2–0. Innan det första perioden var slut hade även Morgan Söderström nätat.

Andra perioden bjöd inte på något målkalas. Men ett mål på fjorton skott fick Gnesta till. Joakim Dahlström stod för det. I den tredje och sista perioden gjorde Gnesta sitt femte mål efter drygt tre minuter. Det var även ytterligare en ny målskytt i matchen i form av Rasmus Ahlbom.

– Vi spelade rätt bra i två perioder tycker jag. Men sen fick vi lite utvisningar emot oss.

Gnesta fick dock inte hålla nollan. Ormsta reducerade tre gånger om, varav två mål i powerplay, och matchen slutade 3–5.

– Vi förlorade sista perioden, det är jäkligt ovanligt. Men det är strunt samma, vi har gått obesegrade hela alltrean. Det var ett mål vi hade sen femton matcher tillbaka ungefär, och det lyckades vi med. Det var våran morot, säger Peter Fredriksson.

Hur känns det att säsongen är över nu?

– Det är en stor suck, det är skönt. Man är så inställd på att man är framme vid slutet, så nu känns det skönt att det är slut. Man fungerar ju så, att man ställer in sig på saker och ting. Det är skönt att få lite vila nu.

Gnestas målskyttar: Carl Löfberg, Tony Lagerström, Morgan Söderström, Joakim Dahlström, Rasmus Ahlbom.